Apple stapt met iOS 11 en High Sierra volledig over op tweefactorauthenticatie

Erwin Vogelaar
12 juni 2017, 20:33
2 min leestijd
Apple stapt met iOS 11 en High Sierra volledig over op tweefactorauthenticatie

Met de nieuwste versies van iOS en macOS is het voor Apple tijd om tweestapsverificatie compleet te vervangen. Met iOS 11 is tweefactorauthenticatie de nieuwe standaard. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

macOS High Sierra en iOS 11 tweefactorauthenticatie

Voor het beveiligen van je Apple ID is het verstandig om een extra laag veiligheid toe te voegen. Apple heeft daar al tijden tweestapsverificatie voor. Met deze methode registreer je een vertrouwd apparaat, waarop je via sms een code ontvangt als je inlogt met je Apple ID. In 2015 heeft Apple een nieuwe methode geïntroduceerd in de vorm van tweefactorauthenticatie. Die beveiligingsmethode wordt nu in iOS 11 en macOS High Sierra de standaard.

ios 11 tweefactorauthenticatie

De twee vormen van beveiliging lijken erg op elkaar. Het verschil is dat je bij tweestapsverificatie een sms-code van zes tekens nodig hebt om in te loggen, terwijl tweefactorauthenticatie automatisch een code plaatst op het scherm van alle apparaten die met je Apple ID verbonden zijn. Daarnaast krijg je een kaart te zien met daarop een geschatte locatie van waar vandaan er wordt ingelogd met je Apple ID. Je kunt er ook voor kiezen om vertrouwde telefoonnummers in te stellen, voor als je niet meerdere apparaten gebruikt of geen toegang hebt tot deze apparaten.

Update je naar iOS 11 of macOS High Sierra en maak je nog gebruik van de verouderde vorm van beveiliging, dan word je automatisch geüpdatet naar deze nieuwe vorm. Daarvoor hoef je dus niets extra’s te doen. “Dit is onze meest geavanceerde, makkelijk te gebruiken accountbeveiliging”, stelt Apple. “En het is nodig om enkele van de nieuwste functies van iOS, macOS en iCloud te gebruiken.”

Tweefactorauthenticatie is al in te stellen op apparaten die op iOS 9, OS X El Capitan of hoger draaien. Dit raden we absoluut aan. We vertellen je stapsgewijs hoe je tweefactorauthenticatie instelt op je iOS-apparaat.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen