Apple voegt ‘paniekknop’ toe aan iOS 11 die Touch ID tijdelijk uitschakelt

Lars Paijmans
18 augustus 2017, 9:08
2 min leestijd
Apple voegt ‘paniekknop’ toe aan iOS 11 die Touch ID tijdelijk uitschakelt

Apple heeft de SOS-functie van de iPhone verder uitgebreid. In geval van nood kan de Touch ID-sensor nu worden uitgeschakeld.

Lees verder na de advertentie.

Apple maakt iOS 11 Touch ID uitschakelen mogelijk

De iPhone had altijd al een SOS-functie, maar deze krijgt met de komst van iOS 11 een serieuze upgrade. Onlangs beschreven we deze noodfunctie al, maar Apple heeft in de meest recente bèta van iOS 11 een belangrijke functie toegevoegd: het uitschakelen van Touch ID terwijl het toestel nog vergrendeld is.

Het werkt zo. Door de vergrendelknop vijf keer snel achter elkaar in te drukken, opent zich het SOS-noodmenu van de iPhone. Zelfs als het toestel nog op slot zit, kun je hiermee het alarmnummer bellen of je Medische ID laten zien.

iOS 11 Touch ID uitschakelen

Door dit te doen wordt de vingerafdrukscan voortaan uitgeschakeld en moet je de zescijferige toegangscode invullen om je toestel te ontgrendelen. Dit heeft verschillende toepassingen, en is bovendien een sterke hint dat de iPhone 8 inderdaad gezichtsherkenning krijgt.

Met deze optie geeft Apple gebruikers namelijk een snelle en manier waarop ze Touch ID kunnen uitzetten. Voorheen moest je dit in de instellingen doen, of bewust je verkeerde vinger meerdere malen op de homeknop drukken. Dit maakt het vervolgens onmogelijk om gedwongen te worden om je vinger op de homeknop te leggen om het toestel te ontgrendelen.

Anno 2017 komt het voor de overheid en politie steeds vaker voor dat ze een iPhone met een vingerafdruk willen ontgrendelen. Met deze snelle truc beslist de iPhone-eigenaar zelf of dit wel of niet gebeurt, en kan de telefoon pas geopend worden als de code is ingevuld.

Voorbereiding op iPhone 8

Dit is al handig voor iPhones met een vingerafdrukscanner, maar wordt onmisbaar als de iPhone 8 over een maandje verschijnt. Volgens de geruchten zou deze nieuwe iPhone Touch ID vervangen met gezichtsherkenning, wat het nog makkelijker maakt om zonder toestemming van de gebruiker het apparaat te ontgrendelen. Zeker als de iPhone automatisch zichzelf opent als hij jouw gezicht in beeld ziet verschijnen.

iOS 11 verschijnt volgende maand tegelijk met de iPhone 8. Tot die tijd kun je de publieke bèta installeren. Hoe dat werkt lees je hieronder.

Lees ook: Zo installeer je de publieke bèta van iOS 11

Bron: Twitter
Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen