iOS 11 op 19 september te downloaden voor je iPhone en iPad

Erwin Vogelaar
12 september 2017, 20:17
2 min leestijd

De iOS 11 release vindt plaats op 19 september. Vanaf dan is de grote update te downloaden op je iPhone, iPad en iPod Touch. Dit heeft Apple bekend gemaakt tijdens zijn septemberkeynote.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 release officieel

iOS 11 is vanaf 19 september te downloaden. Dit heeft Apple bekend gemaakt tijdens zijn septemberevenement, waar het bedrijf zijn nieuwe producten uit de doeken heeft gedaan.

Vanaf deze datum kun je deze opvolger van iOS 10 downloaden voor je iPhone, iPad of iPod Touch en gebruik maken van alle nieuwe mogelijkheden.

ios 11 vierde bèta

Vernieuwingen iOS 11

Met iOS 11 krijgt je toestel een aantal interessante vernieuwingen. Zo is er een volledig vernieuwd Bedieningspaneel beschikbaar welke gebruikers naar eigen smaak kunnen inrichten. Onderdeel van het nieuwe Bedieningspaneel is een opnameknop waarmee je snel een opname van je scherm maakt en deze deelt.

Ook is ARKit een spannende nieuwe toevoeging. ARKit is Apples framework voor augmented reality. Dit betekent dat je via allerlei apps virtuele objecten in de echte wereld plaats met talloze fascinerende toepassingen. Onder andere Pokémon GO wordt hierdoor verbeterd.

ios 11 release

Met iOS 11 krijgt ook digitale assistent Siri een upgrade. Via machine learning snapt Siri de context van een zin beter en kan de assistent je beter verstaan. Je hoeft met iOS 11 tevens niet meer te praten met Siri om de assistent te gebruiken, want je kunt ook gewoon typen. Tevens krijgt de App Store een volledig nieuw design

Voornamelijk belangrijk voor de iPad

Hoewel iOS 11 voor alle iOS-gebruikers interessant is, gaan voornamelijk iPad-gebruikers erop vooruit. Zo krijgt de iPad een Mac-achtig dock waar je apps op plaatst. Ook kun je elementen slepen van app naar app. Maak je een screenshot op je iPad, dan krijg je de mogelijkheid om om deze direct bij te snijden en te voorzien van notities.

Zo kun jij je voorbereiden op iOS 11

Wil je helemaal voorbereid zijn op de installatie van iOS 11? Zorg dan dat je genoeg ruimte vrij hebt op je toestel. We weten nog niet exact hoe groot de update is, maar zorg ervoor dat je ongeveer 2GB vrij hebt. Dit doe je onder andere door apps te verwijderen die je niet meer gebruikt.

iOS 11 is op de volgende apparaten te installeren:

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen