iOS 11-bug: Rekenmachine-app faalt bij snel intoetsen

Wouter Nijsen
25 oktober 2017, 12:48
2 min leestijd
iOS 11-bug: Rekenmachine-app faalt bij snel intoetsen

Er blijven vervelende iOS 11-bugs opduiken. Een aantal gebruikers heeft ontdekt dat wanneer je snel 1+2+3 intikt, je niet het antwoord 6 krijgt, maar gek genoeg 23 of 24.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 Rekenmachine-bug

ios 11 rekenmachine

De bug wordt veroorzaakt door de animaties van de Rekenmachine-app, die in iOS 11 een nieuwe lik verf heeft gekregen. Tel je twee of meer cijfers bij elkaar op, dan lijkt het alsof de Rekenmachine-app te snel is voor de aanwezige animaties. Wanneer je op een knopje in de calculator tikt, dan licht deze kortstondig op. Het probleem is echter dat de animatie de andere knopjes blokkeert totdat de animatie is voltooid. Probeer zelf maar eens om 1+2+3 (of een andere rekensom) snel achter elkaar in te toetsen, en vervolgens op de enter-toets te tikken.

Op Reddit maken honderden gebruikers melding sinds kort van het probleem, maar de bug lijkt al veel langer in iOS 11 te zitten. Al sinds de bèta van het besturingssysteem werkt de Rekenmachine-app niet helemaal goed. Ook in de testversie van iOS 11.1, de update die binnenkort verschijnt, is het probleem nog niet opgelost. Hoewel je minder last hebt van de bug als je sommen rustig intoetst, is het wellicht handig om tijdelijk een andere calculator in de App Store te downloaden.

Meer over iOS 11

iOS 11 werd op 19 september voor het grote publiek uitgebracht, maar al gauw ontdekten gebruikers allerlei fouten. Zo schreven we eerder over een Bereikbaarheid-bug, problemen met de Mail-app en GarageBand. Apple bracht de afgelopen weken verschillende updates uit om problemen op te lossen. De nieuwste versie van het besturingssysteem is iOS 11.0.3, maar versie 11.1 volgt spoedig.

Met iOS 11 introduceert Apple onder meer een vernieuwd Bedieningspaneel, verbeterde versie van Siri, belangrijke functies voor de iPad en augmented reality via ARKit. iOS 11 is er voor alle recente iPhones en iPad, al vallen de iPhone 4S, 5, 5C, eerste generatie iPad mini en iPad 4 buiten de boot. In de iOS 11 review lees je wat we van de update vinden.

Het laatste nieuws over iOS 11

Bron: Reddit
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen