Overzicht: deze iPhones, iPads en iPod krijgen de iOS 11-update

6 juni 2017, 11:36
2 min leestijd
Overzicht: deze iPhones, iPads en iPod krijgen de iOS 11-update

Nu iOS 11 officieel onthuld is, wil je natuurlijk weten of jouw iPhone, iPad of iPod touch de update ontvangt. In dit overzicht brengen we alle apparaten in kaart die worden bijgewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Deze iPhones, iPads en iPod hebben iOS 11 ondersteuning

Hoewel iOS 11 pas dit najaar (waarschijnlijk in september) verschijnt, kunnen ontwikkelaars vandaag al met de bèta aan de slag. De publieke bèta komt eind juni al beschikbaar voor iedereen die niet kan wachten.

Om van de verbeterde Siri, het nieuwe Bedieningspaneel en andere toffe verbeteringen gebruik te maken moet je iDevice de update natuurlijk wel eerst ondersteunen. Omdat support voor 32-bit apps geschrapt is, kun je de update niet op de iPhone 5 en 5C installeren. Ook op de iPad mini (eerste generatie) en iPad 4 kun je de update niet installeren. De iPad mini kreeg echter ook geen update naar iOS 10.

iOS 11 ondersteuning

De volgende apparaten hebben iOS 11 ondersteuning:

iPhone

iPad

iPod touch

Dit is er nieuw in iOS 11

iOS 11 werd voor het eerst getoond tijdens de WWDC 2017-keynote van Apple. De meest opvallende verbeteringen zijn het nieuwe Bedieningspaneel, een speciale automodus die afleiding voorkomt en de opgefriste App Store. Ontwikkelaars kunnen de komende maanden aan de slag met ARKit, het augmented reality-platform van Apple. Hiermee kunnen apps hun eigen AR-toepassingen maken voor de iPhone en iPad, die vervolgens in de Camera-app terug te vinden zijn.

Op de iPad verandert nog meer. Zo krijgt de tablet van Apple een dock dat haast identiek is aan die op de Mac. Hierdoor wordt het makkelijker om de iPad als volwaardige laptopvervanger te gebruiken. Nu je ook vensters kunt slepen wordt het gebruik van meerdere apps tegelijk simpeler en gebruiksvriendelijker. De nieuwe iPad Pro’s die gisteren aangekondigd werden, maken hier uiteraard volop gebruik van. Naast deze verbeteringen zijn er nog talloze kleinere functies die Apple achter de schermen aanpast.

Lees ook: iOS 11 officieel: de 12 belangrijkste vernieuwingen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu