Dit betekent de verwijzing naar livestreamen in iOS 11 mogelijk

Erwin Vogelaar
11 juli 2017, 20:44
2 min leestijd
Dit betekent de verwijzing naar livestreamen in iOS 11 mogelijk

Ontwikkelaars kunnen aan de slag met de derde bèta van iOS 11. Hier is een livestreamfunctie terug te vinden die nog niet werkt. Wat kan het betekenen?

iOS 11 livestream via ‘start uitzending’

Als iOS 11 later dit jaar uitkomt, wordt het bijzonder makkelijk om een schermopname te maken en deze te delen. Dit gaat via een knop in het bedieningspaneel. Gisteren is de derde bèta van iOS 11 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Deze versie is completer dan de vorige versies en geeft app-makers de mogelijkheid om hun programma’s te testen. Opvallend aan deze bèta is de toevoeging van een nieuwe knop.

ios 11 livestream

Onder ‘schermopname’ staat in de derde bèta namelijk ook een knop voor ‘start uitzending’. Dit zou betekenen dat je naast het maken van een video van je scherm, ook het beeld direct kunt livestreamen.

Op dit moment werkt de functie nog niet. Als we op ‘start uitzending’ tikken start er gewoon een schermopname. We weten dus ook niet precies wat Apple van plan is, maar we kunnen het wel raden.

Livestreams van je iPhone

‘Start uitzending’ staat waarschijnlijk voor de mogelijkheid om je beeld live te sturen naar platformen als Facebook of YouTube, of Apple moet nog een eigen platform lanceren waar eventuele livestreams op bekeken kunnen worden. Mensen starten nu al livestreams door hun iOS-apparaat aan een iMac te verbinden, maar dat is omslachtig en niet iedereen heeft een iMac staan.

De mogelijkheid om livestreams te sturen vanaf een iPhone of iPad is voornamelijk belangrijk voor gamers die hun kunsten live aan de wereld willen laten zien. Via de microfoon is ondertussen commentaar te leveren op wat er gebeurt. Op Android is deze mogelijkheid er al.

Maar er zijn natuurlijk ook andere toepassingsmogelijkheden te bedenken. Bijvoorbeeld een livestream waarin je laat zien hoe iets werkt binnen iOS, of dat je de camera op creatieve manieren gebruikt. Hopelijk maakt Apple snel meer duidelijk over deze functie.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: iOS
Versie: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's