‘Zo past Apple iOS 11 aan voor de iPhone 8 zonder homeknop’

Lars Paijmans
22 augustus 2017, 11:03
2 min leestijd
‘Zo past Apple iOS 11 aan voor de iPhone 8 zonder homeknop’

Een nieuwe iOS 11-bèta is hier en die bevat wederom een sterke aanwijzing naar de iPhone 8. In een video is te zien hoe je van apps wisselt zonder homeknop of Touch ID-sensor.

iOS 11 iPhone 8-aanpassingen

De vondst is afkomstig van ontwikkelaar Guilherme Rambo, die eerder ook al iPhone 8-aanwijzingen in Apples software opduikelde. Op Twitter deelt hij nu twee korte video’s, die nieuwe animaties laten zien die in de code van iOS 11 verwerkt zitten.

Het gaat hier om een aantal speciale acties in iOS 11 die niet op de huidige iPhones werken, maar bedoeld zijn voor de iPhone 8. Alle aanpassingen die Apple maakt, zijn namelijk gemaakt voor een iPhone zonder Touch ID-sensor of homeknop.


Bekijk de video’s van Guilherme hier

In de eerste video is te zien hoe je de ‘App Switcher’ opent door van de onderkant van het scherm naar boven te vegen. Een handeling die nu nog het Bedieningspaneel opent. Op huidige iPhones open je deze Switcher immers door twee keer op de homeknop te drukken.

Dit betekent ook dat het Bedieningspaneel een andere plaats nodig heeft. Daarom zit deze voortaan op het vergrendelscherm. Veeg van boven naar beneden zodat het meldingoverzicht zich opent, en veeg van rechts naar links om het Bedieningspaneel in beeld te laten verschijnen. Normaal gesproken open je met deze handeling de camera-app, maar die moet op de iPhone 8 plaatsmaken. Volgens de ontwikkelaar zijn deze twee nieuwe handelingen al langer in de bètasoftware aanwezig, maar ontdekte hij ze nu pas.

Meer dan een simpele test?

Hoewel het logisch lijkt dat Apple deze oplossing gebruikt voor een homeknop-loze iPhone, kan het dus ook nog een functie zijn die simpelweg getest wordt. Dat we sinds iOS 11 3D Touch niet meer kunnen gebruiken om de App Switcher te openen, sluit echter naadloos aan op dit gerucht.

Over een paar weken onthult Apple de iPhone 8. De nieuwe iPhone heeft een scherm dat de volledige voorkant vult, waardoor de cirkelvormige homeknop en Touch-sensor verdwijnt. In plaats daarvan zou Apple overstappen op gezichtsherkenning.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Bron: Twitter
Categorieën: Geruchten, iOS
Device: iPhone 8
Versie: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's