iOS 11 staat nu op meer iPhones en iPads dan iOS 10

Erwin Vogelaar
13 oktober 2017, 8:44
2 min leestijd
iOS 11 staat nu op meer iPhones en iPads dan iOS 10

Het aantal iOS 11-installaties is nu groter dan het aantal toestellen met iOS 10. Dit heeft drie weken geduurd. Dat is langzamer dan voorgaande versies.

Lees verder na de advertentie.

Aantal iOS 11-installaties haalt iOS 10 in

Drie weken sinds de release van iOS 11 staat deze versie van het besturingssysteem op meer toestellen dan iOS 10. Volgens cijfers van Mixpanel staat iOS 11 op het moment van schrijven op 48,58 procent van alle iPhones en iPads. Van de overige toestellen draait 45,59 procent op iOS 10 en de overige 5,93 procent op iOS 9 en ouder.

iOS 11 wordt langzamer geïnstalleerd dan voorgaande versies. iOS 10 had bijvoorbeeld maar twee weken nodig om op meer toestellen dan iOS 9 te staan. Na twee weken stond iOS 11 nog maar op 38,5 procent van alle toestellen.

iOS 11-installaties

Mogelijke redenen voor deze vertraging

Er zijn twee duidelijke redenen te bedenken voor deze vertraging. Allereerst is de iPhone X nog niet uit. De groei van een nieuwe versie van iOS komt deels door de verkopen van nieuwe toestellen. De iPhone X is echter pas vanaf 3 november verkrijgbaar.

Daarnaast is het goed mogelijk dat men extra angstig is door de berichten over bugs. iOS 11 had bij de release nog aardig wat foutjes en inmiddels stuurt Apple elke week een update uit om deze bugs te verhelpen. Zo is eerder deze week iOS 11.0.3 beschikbaar gesteld.

Alsnog razendsnel

Alsnog wordt iOS razendsnel geïnstalleerd als we het besturingssysteem vergelijken met Android. In drie weken staat iOS 11 op bijna de helft van alle toestellen en daar kan Google enkel van dromen. De nieuwste versie van Android, Oreo, staat namelijk nog maar op 0,2 procent van alle toestellen. De jaar oude voorganger, Nougat, nog maar op 17,8 procent.

Heb je iOS 11 inmiddels geïnstalleerd? Dan moet je misschien nog wennen aan de nieuwe functies. Wij hebben een serie iOS 11-tips voor je op een rij gezet. Zo kun je aan de slag met het nieuwe Bedieningspaneel, de screenshotfunctie en het eenhandige toetsenbord.

Heb jij iOS 11 nog niet geïnstalleerd? Dan horen we in de reacties onder dit artikel graag waarom!

Lees meer over iOS 11

Via: 9to5mac
Bron: Mixpanel
Categorie: iOS
Thema: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen