De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

6 slimme verbeteringen in de Foto’s-app van iOS 11

Lars Paijmans
3 oktober 2017, 15:39
2 min leestijd
6 slimme verbeteringen in de Foto’s-app van iOS 11

Een iPhone met een goede camera is één ding, maar een krachtige foto-app is minstens zo belangrijk. Apple zet met iOS 11 weer zes stappen om je kiekjes mooier te maken.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 Foto’s: slimmer en beter

Door grote veranderingen in het Bedieningspaneel en de App Store zou je bijna vergeten dat de Foto’s-app een welkome opknapbeurt krijgt. In totaal voert iOS 11 zes belangrijke verbeteringen door.

1. Een nieuw afbeeldingformaat met betere compressie

Apple maakt er werk van om meer te doen met minder opslagruimte in iOS 11. Dit is voor een groot deel te danken aan ondersteuning voor HEVC (High Efficiency Video Codec) en het HEIF (High Efficiency Image Format)-formaat. Hierdoor nemen foto’s tot twee keer minder ruimte in beslag, zonder kwaliteit te verliezen.

iOS 11 Foto's

2. Live Foto’s 2.0

De populaire geanimeerde Live Foto’s krijgen veel aandacht in iOS 11. Zo kun je nu handmatig je favoriete foto kiezen uit de serie die je iPhone maakt om een Live Foto te genereren. Dit komt bijvoorbeeld goed van pas als je een foto maakt van een bewegend object.

Ook zijn er drie effecten (loop, bounce en long exposure) toegevoegd, waarmee je de animatie van de foto aanpast. Met een loop laat je een Live Foto oneindig herhalen, bounce spoelt je foto vooruit en terug en long exposure maakt de animatie soepeler.

3. Gesynchroniseerde gezichtsherkenning

Sinds iOS 10 heeft de Foto’s-app al gezichtsherkenning, en iOS 11 borduurt hier op voort. Voortaan worden herkende personen in een aparte folder gegroepeerd. Daarna worden deze folders op al je andere Apple-apparaten gesynchroniseerd. Dit moet het makkelijker maken om in een paar seconden alle foto’s van een persoon te vinden.

iOS 11 Foto's

4. Verbeterde Portretstand op iPhone 7 Plus

Met iOS 10.1 gaf Apple de iPhone 7 Plus een functie die eerst alleen weggelegd was voor spiegelreflexcamera’s. Dankzij machine learning en software herkent de camera objecten die op de voorgrond staan en wordt de achtergrond bewust wazig gemaakt.

De Portretmodus maakt vanaf iOS 11 gebruik van hdr-kwaliteit, optische beeldstabilisatie en de True Tone-flitser voor betere en meer natuurgetrouwe portretkiekjes in het donker.

5. Gif-ondersteuning

Op de iPhoned-redactie communiceren we het liefst alleen met gifs, dus is deze toevoeging meer dan welkom. Gif-bestanden worden voortaan gewoon opgeslagen in je Filmrol, waarna je ze daar kunt bekijken en delen.

iOS 11 Foto's

6. Nieuwe opties voor Aandenkens

Als onderdeel van de Aandenkensfunctie van iOS 10, kon je gemakkelijk een video samenstellen in de vorm van aandenken. Deze filmpjes werden automatisch gegenereerd, waarna jij de stemming, achtergrondmuziek en snelheid kon kiezen.

Nu worden deze aandenkens uitgebreid met een nieuwe portretstand en kan de functie ook filmpjes maken met alle foto’s en video’s van dieren, sportwedstrijden, concerten, activiteiten, avondjes weg, bruiloften, baby’s en meer.

Lees ook: iOS 11 review: Klaar voor de toekomst van de iPhone en iPad

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen