Apple verwijdert Facebook en Twitter integratie met iOS 11

Lars Paijmans
12 juni 2017, 14:33
1 min leestijd
Apple verwijdert Facebook en Twitter integratie met iOS 11

iOS 11 introduceert tal van nieuwe functies, maar haalt er ook een paar weg. Zo blijkt iOS 11 Facebook en Twitter integratie te verwijderen.

iOS 11 Facebook en Twitter integratie geschrapt

Sinds 2011 en 2012 kregen Twitter en Facebook een speciale behandeling van iOS. Zonder de apps te installeren, had Apple integratie voor de twee sociale netwerken rechtstreeks in de iPhone en iPad ingebouwd.

Daar brengt iOS 11 verandering in. Voortaan worden zowel Facebook en Twitter behandeld als ieder ander sociaal netwerk. Ze kunnen de deel-extensie gebruiken die Apple met iOS 8 introduceerde.

iOS 11 Facebook en Twitter

Hierdoor verandert er voor jou als gebruiker weinig, zeker als je altijd al gewend was om foto’s en video’s via apps als Instagram of WhatsApp te versturen. Voortaan worden de apps ook niet meer uitgelicht in de Instellingen-app. Voorheen stonden ze standaard bovenaan je lijst met iOS-apps, maar met iOS 11 worden ze gewoon gerangschikt op alfabetische volgorde.

Geen speciale behandeling meer

Gebruikers die nog geen Facebook- of Twitter-account hadden, konden door de integratie gemakkelijk kennismaken met de dienst. Deze stond immers standaard in je instellingen, ook als je de bijbehorende apps nog niet geïnstalleerd had. Wat voor effect dit zal hebben op Facebook en Twitter is nog niet duidelijk. Ook hebben de twee netwerken niet gereageerd op de beslissing van Apple.

iOS 11 verschijnt dit najaar voor iedereen, maar ontwikkelaars kunnen sinds vorige week al met de bèta aan de slag. Als je niet wilt wachten op alle nieuwe functies die Apple met de update introduceert, kun je je inschrijven voor de publieke bèta van iOS 11. Die verschijnt eind juni.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Categorie: iOS
Spotlights: Facebook, Twitter
Versie: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's