De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Audiobestand in iOS 11 hint naar draadloos opladen iPhone 8

Lars Paijmans
29 juni 2017, 10:17
2 min leestijd
Audiobestand in iOS 11 hint naar draadloos opladen iPhone 8

Een oplettende bètatester van iOS 11 heeft een audiobestand ontdekt, dat een sterke aanwijzing is naar een iPhone 8 met draadloos opladen. Luister zelf maar.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 audiobestand hint naar draadloos opladen

In de bronbestanden van iOS 11 zit een audiobestand verstopt dat we tot nu toe nooit eerder hoorden. De naam ‘engage_power.caf’ beschrijft een nieuw geluid dat anders klinkt dan het bestaande ‘connect_power.caf’.

Het geluid klinkt een stuk luider dan het huidige oplaadgeluid, wat goed bij draadloos opladen past. Je legt het toestel immers gewoon op een draadloze lader, dus heb je een geluid harder nodig om te controleren of de iPhone aan het opladen is. Het aanzwellende geluid van het audiobestand past hier ook perfect bij.

Dat Apple aan draadloos opladen werkt, is nagenoeg zeker. Volgens geruchten kunnen zowel de iPhone 7S als de iPhone 8 zonder Lightning-kabel opgeladen worden. Dit doe je door het toestel op een plaatje te leggen, net zoals je dit nu al doet met de Apple Watch. Daarnaast wordt een nieuwe lader meegeleverd met usb-c. Dat moet de snelheid waarmee je het toestel oplaadt sterk verhogen.

Vooralsnog is het niet duidelijk waarom Apple dit nieuwe geluid heef toegevoegd aan iOS 11. Het gebeurt vaker dat het bedrijf uit Cupertino nieuwe geluiden toevoegt en test in bèta’s. Zo werden er vorig jaar nieuwe vergrendelgeluiden getest, die in de definitieve release niet doorgevoerd werden.

iPhone 8 hints in iOS 11

De langverwachte iPhone 8 draait dit najaar op iOS 11, de update die sinds deze week door iedereen te testen is. Door in de lijst met bestanden te zoeken, kunnen de nodige hints afgeleid worden die iets zeggen over de onaangekondigde iPhone. Wij hebben onze eigen bevindingen al op een rijtje gezet in onderstaand artikel.

Lees ook: 5 interessante features in iOS 11 die naar de iPhone 8 verwijzen

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen