Apple lost nieuwe iOS 11-bug ‘zo snel mogelijk’ op met tussentijdse update

Lars Paijmans
16 februari 2018, 9:12
3 min leestijd
Apple lost nieuwe iOS 11-bug ‘zo snel mogelijk’ op met tussentijdse update

Een nieuwe bug in iOS 11 zorgt wederom voor problemen. Een simpel bericht kan iPhones volledig laten crashen en ontzegt zelfs de toegang tot de Berichten-app. Apple zegt aan een oplossing te werken.

Update 16 februari: In een reactie aan iMore laat Apple weten op de hoogte te zijn van de bug die eerst iMessage en daarna iPhones laat crashen. Het bedrijf zegt niet te wachten tot iOS 11.3 ergens in de lente verschijnt, maar brengt zo snel mogelijk een tussentijdse update voor iOS en macOS uit.

Lees verder na de advertentie.

Zodra de bug eenmaal geactiveerd was, liepen ook andere apps als WhatsApp en Facebook Messenger tegen problemen aan. Op de Mac en in de Berichten-app van de Apple Watch gingen er vanaf dat moment ook dingen fout. Zodra Apple de update uitbrengt, laten we het je natuurlijk direct weten.

Origineel bericht 15 februari:

Nieuwe iOS 11-bug ontdekt

Het Italiaanse Mobile World ontdekte de bug en kon hem vervolgens op verschillende iPhones die op iOS 11.2.5 draaien repliceren. Omdat dit de meest recente versie van iOS is, werkt de bug op iedere recente iPhone.

iOS 11 bug

De iOS 11-bug werkt als volgt: zodra je een specifiek Indisch teken ontvangt, loopt je volledige iPhone vast. Zodra je het toestel opnieuw opstart, probeert je iPhone het teken opnieuw te laden, wat ervoor zorgt dat de Berichten-app niet meer te activeren is.

De enige manier om weer toegang te krijgen tot de Berichten-app, is door een vriend een bericht te laten sturen, zodat je daarna zo snel mogelijk het berichtje met het Indische teken erin kan verwijderen.

iOS 11.3 lost fout op

Opvallend genoeg werkt de fout niet meer in iOS 11.3, de aanstaande update die nu alleen nog als bèta beschikbaar is. Dit doet vermoeden dat Apple al op de hoogte is van deze iOS 11-bug. Oorspronkelijk zou versie 11.3 echter pas in de lente verschijnen, dus de kans bestaat dat Apple voor die tijd nog een tussentijdse update uitbrengt om deze nieuwe bug te verhelpen.

Wil je dus zeker weten dat jouw iPhone niet wordt stilgelegd, en wil je niet wachten op een update van Apple? Dan kun je overwegen om de publieke bèta van iOS 11.3 te installeren. In het onderstaande artikel leggen we uit hoe dit werkt.

Lees ook: Nu te downloaden: iOS 11.3-bèta met Energiebeheer en meer

De zoveelste iOS 11-bug

Het is lang niet de eerste keer dat een iMessage-bericht met een specifiek teken een iPhone op hol laat slaan. Een dergelijke fout in iOS heeft in het verleden al vaker voor problemen gezorgd. De hoeveelheid bugs die voor grote problemen zorgen bereikt echter wel zijn hoogtepunt met iOS 11.

Daarom zou Apple dit jaar gas terug nemen, zodat er met de komst van iOS 12 weer een extra stabiele versie van Apples mobiele besturingssysteem klaarstaat. Tot die tijd lijkt het vooral wachten op de volgende misser die wordt ontdekt.

Zodra Apple reageert op de bug of een update uitbrengt, lees je het uiteraard op iPhoned. Download onze app of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Lees meer over iOS 11

Bron: Mobile World
Categorie: iOS
Thema: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen