De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Bereid je in 3 stappen voor op de publieke bèta van iOS 11

Lars Paijmans
26 juni 2017, 21:58
3 min leestijd
Bereid je in 3 stappen voor op de publieke bèta van iOS 11

Sinds WWDC kijken nieuwsgierige iPhone- en iPad-gebruikers uit naar de publieke bèta van iOS 11 die nu beschikbaar is. Zo bereid je jezelf voor op het installeren van deze testversie.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 bèta voorbereidingen: 3 dingen die je nu al kunt doen

Apple kwam zijn belofte na, en bracht de eerste publieke bèta van iOS 11 eind juni uit. Voordat je echter deze testversie installeert, zijn er een paar dingen die je van tevoren beter even kunt doen en checken.

1. Overweeg de risico’s en maak een reservekopie

Voordat je enthousiast de bèta installeert, is het goed om te weten dat het om een instabiele testversie van de software gaat. Het is geen demo die Apple als voorproefje lanceert, maar een bèta die ongetwijfeld fouten bevat.

ios 11 bèta

Voordat je de bèta installeert, benadrukt Apple dan ook dat je deze beter niet op je primaire apparaat kunt installeren. Een terechte waarschuwing, want tijdens het testen van de ontwikkelaarsbèta moesten wij ook een iPad volledig terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Daarom kunnen we niet genoeg benadrukken om altijd een reservekopie te maken voordat je een bèta installeert. Weet je niet precies hoe dit werkt, dan kun je bij onderstaande tip terecht.

Lees verder: In 3 stappen een iTunes back-up maken van je iOS-apparaat

Naast complete vastlopers en onbruikbare apparaten, zitten er ook onschuldigere bugs in iOS-bèta’s. Zo kan het gebeuren dat bepaalde apps niet meer werken zoals het hoort, of dat specifieke onderdelen van iOS er anders uitzien. We zien bijvoorbeeld vaak dat het icoontje voor wifi opgelicht blijft in het Bedieningspaneel, terwijl we de verbinding toch echt uitgezet hebben.

2. Maak alvast een account aan

Om de bèta van iOS 11 te installeren, heb je een speciaal account nodig. Deze kun je nu alvast aanmaken, zodat je daarna direct kunt beginnen met downloaden. Handig om te doen terwijl je iPhone of iPad bijvoorbeeld een reservekopie aan het maken is. Jezelf inschrijven voor het bètaprogramma van Apple is gelukkig niet moeilijk.

Je gaat simpelweg naar deze website en vult daar je Apple ID en wachtwoord in. Vervolgens kun je onder het kopje ‘iOS’ het apparaat kiezen dat je wil inschrijven. Vervolgens kun je de testversie direct op je apparaat installeren.

3. Deze apparaten ondersteunen de iOS 11-bèta

Net als iOS 10 wordt iOS 11 op alle recente iPhones en iPads ondersteund. Wil je hem echter niet op je primaire apparaat installeren, dan kan het dus slim zijn om een ouder toestel te gebruiken. Zolang je één van de iDevices in het onderstaande lijstje hebt, kun je ook de testversie probleemloos installeren.

iPhone

iPad

iPod touch

De eerste iOS 11 publieke bèta is nu beschikbaar. Houd iPhoned in de gaten voor een overzichtelijk en handig stappenplan over alles wat met het downloaden en installeren van deze testversie te maken heeft.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen