iOS 11-bèta 4: dit zijn de 5 belangrijkste verbeteringen

Lars Paijmans
25 juli 2017, 10:43
2 min leestijd
iOS 11-bèta 4: dit zijn de 5 belangrijkste verbeteringen

Voor een vierde bèta heeft Apple opvallend veel kleine en grotere veranderingen doorgevoerd aan iOS 11. Van het notificatiescherm tot app-icoontjes, dit zijn de belangrijkste nieuwe iOS 11-bètafuncties.

iOS 11 bèta functies: 5 vernieuwingen op rij

Apple bracht de vierde bèta van iOS 11 gisteravond uit voor ontwikkelaars. Naar verwachting verschijnt de publieke versie binnenkort. Doorgaans is een vierde testversie niet bijzonder, maar met iOS 11 maakt Apple hier een uitzondering voor. We zetten de belangrijkste verbeteringen voor je op een rij.

iOS 11 bèta functies

1. Een nieuw (oud) notificatiescherm

Apple introduceert met iOS 11 een nieuw scherm voor je meldingen. Voortaan is het vergrendel- en -notificatiescherm gebundeld, maar hier zat een vervelend effect aan: het was niet meer mogelijk om over een melding te vegen om hem te wissen of de app te openen. Dit zorgde voor de nodige kritiek, waar Apple naar heeft geluisterd.

Vanaf iOS 11 bèta 4 kun je gewoon weer notificaties sluiten en openen door te vegen. Heb je de iPhone nog niet ontgrendeld, dan verschijnt er bovendien een nieuw venster die je vraagt om Touch ID of je toegangscode te gebruiken.

2. Animaties in het Bedieningspaneel

Het nieuwe Bedieningspaneel ziet er voortaan wat flitsender uit. Apple heeft meerdere animaties toegevoegd om het scherm tot leven te laten komen. Tik bijvoorbeeld op de accu van Energiebesparing en je ziet hoe het batterijtje gevuld wordt. Ook het vergrendelen van je beeld, activeren van Niet Storen en wifi aan en uitzetten gaat nu gepaard met subtiele animaties.

iOS 11 bèta 4

3. Nieuwe app-iconen voor Notities, Contacten en meer

Oplettende gebruikers merkten op dat Apple een aantal app-iconen op subtiele wijze heeft aangepast. Zo heeft de Contacten-app nu het silhouet van een man en een vrouw, en zien de Notities- en Herinneringen-app er net iets minimalistischer uit. Ook het Safari-icoon is gewijzigd; voortaan wijst het kompas net een andere kant op. Ook het wifi-icoontje in de bovenste balk is iets dikker gemaakt.

4. Meer instellingen voor AirDrop en opslagcapaciteit

In de Instellingen-app heeft Apple ook wat zaken opgeruimd. Zo zie je nu bij ‘Capaciteit’ meer info over de opslag van je iPhone en heeft AirDrop een eigen menu-optie gekregen. Hier geef je aan wie je kan vinden via AirDrop.

iOS 11 bèta 4

5. App Store updates verversen

Als je regelmatig ongeduldig zit te wachten op een update van een app, kun je met iOS 11 je lol op. Het updatescherm van de App Store kun je nu namelijk naar beneden vegen om je iPhone opnieuw naar updates te laten zoeken. Een stuk gebruiksvriendelijker dan de App Store geforceerd afsluiten en opnieuw openen, en nog sneller ook.

iOS 11 is nu alleen nog als bèta beschikbaar. In september verschijnt de definitieve release van de update, tegelijk met de iPhone 8 en iPhone 7S. Wil je hier niet op wachten? Check dan onze tip over het installeren van de publieke iOS 11-bèta.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Categorie: iOS
Versie: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's