iOS 11-bèta 6 introduceert nieuwe app-iconen en 7 andere verbeteringen

Lars Paijmans
15 augustus 2017, 9:26
3 min leestijd
iOS 11-bèta 6 introduceert nieuwe app-iconen en 7 andere verbeteringen

De zesde ontwikkelaarsbèta en vijfde publieke bèta van iOS 11 zitten weer vol kleine aanpassingen en verbeteringen. Het einde is in zicht.

iOS 11 bèta 6: dit is er nieuw

Met september in aantocht, komt de uiteindelijke versie van iOS 11 steeds dichterbij. Dat is ook de merken aan de bèta’s, die elkaar nu in een hoger tempo opvolgen. Precies een week na versie 5 kunnen ontwikkelaars alweer aan de slag met de zesde testversie, een paar uur later verscheen ook een nieuwe update voor publieke testers.

Heb je de bèta geïnstalleerd (bekijk hier hoe) of ben je nieuwsgierig welke vernieuwingen Apple voor ons in petto heeft? Dit zijn de belangrijkste veranderingen:

1. Nieuwe app-iconen voor Maps, App Store en Herinneringen

Vorige week waren de Instellingen- en Notities-app aan de beurt, deze week zijn het de app-iconen van Apple Maps (Kaarten), de App Store, Herinneringen en iMessage. Zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien, zien vooral het Maps- en App Store-icoon er anders uit. Het icoontje van Maps laat nu de locatie van het nieuwe Apple Park zien, terwijl de App Store de kwastjes inruilt voor een minimalistischer uiterlijk. Tot slot is het logo van de Herinneringen-app weer terug bij af, met cirkels aan de linker- in plaats van de rechterkant.

iOS 11 bèta 6

2. Nieuw klok-lettertype hint naar iPhone 8

Na de signaalsterkte en batterij, is nu ook de klok bovenin beeld dikgedrukt. Een kleine aanpassing, maar wederom een mooie verwijzing naar de iPhone 8. Apple bereidt het uiterlijk van iOS stap voor stap voor op een oled-scherm, dat mooiere zwarttinten kan tonen. Omdat de statusbalk bovenin beeld staat, zou Apple deze weg willen werken aan de linker- en rechterkant van de camera-uitsnede. Mogelijk is het lettertype hierdoor dikker gedrukt, zodat het straks beter opvalt op een zwarte achtergrond.

3. iMessage-apps overzichtelijker geordend

Sinds de komst van iMessage-apps in de Berichten-app, zag het geheel er nogal verwarrend uit. In ieder chatvenster was een balk met gekleurde cirkels te zien, waar alle app-iconen in geplaatst werden. Dat is vanaf deze nieuwe bèta verleden tijd. Voortaan staat er naast de balk waarin je een bericht tikt een App Store-icoon. Tik hierop en je krijgt alle iMessage-apps die je geïnstalleerd hebt te zien.

4. Nieuwe AirPods-animatie

Goed nieuws voor AirPods-eigenaren: vanaf iOS 11-bèta 6 is er een nieuwe animatie om naar uit te kijken. Iedere keer als je het oplaaddoosje opent en de AirPods verbinding maken met je iPhone of iPad, zie je een korte animatie waarin de AirPods en het doosje op het scherm ronddraaien. Eronder staat de accuduur.

iOS 11 bèta 6

Kleinere aanpassingen:

5. Automatische helderheid is nu onderdeel van Toegankelijkheid;
6. De AirPlay muziek-widget in het Bedieniningspaneel kleurt nu blauw;
7. De live wallpapers met de bewegende vissen zijn verwijderd;
8. De eerste keer als je de Foto’s-app opent krijg je te zien welke functies er nieuw zijn.

De definitieve versie van iOS 11 verschijnt in de loop van september, tegelijk met de iPhone 8 en iPhone 7S. De belangrijkste vernieuwingen zijn onder meer een compleet nieuw Bedieningspaneel, een automodus, vernieuwde videospeler en meer.

Categorie: iOS
Versie: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's