De 8 belangrijkste verbeteringen van iOS 11-bèta 5

Lars Paijmans
8 augustus 2017, 10:43
2 min leestijd
De 8 belangrijkste verbeteringen van iOS 11-bèta 5

De vijfde bèta van iOS 11 is hier, en de definitieve versie komt steeds dichterbij. Kijk met ons mee naar alle nieuwe functies en verbeteringen die Apple heeft doorgevoerd.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 bèta 5 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

De vijfde bèta van iOS 11 is er nu voor alle ontwikkelaars die de testversie draaien, maar naar verwachting verschijnt later deze week ook de publieke variant. Ook dit keer zijn er weer heel wat aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd. Wil je zelf ook iOS 11 nu al op je iPhone of iPad installeren? Kijk dan in onderstaande tip hoe dat moet.

Lees ook: Zo installeer je de iOS 11 publieke beta

iOS 11 bèta 5

1. iCloud Messages uitgesteld

Apple heeft de optie om iMessage-berichten op te slaan in iCloud uit de bèta verwijderd. Met de functie konden al je berichten in de cloud worden opgeslagen, zodat je extra ruimte overhield op je toestel. Waarom de functie is verwijderd is niet bekend, maar Apple heeft al gezegd dat hij terug zal keren in een ‘toekomstige versie van iOS 11’. Dat doet vermoeden dat we iCloud Messages pas met iOS 11.1 of 11.2 weer terugzien.

iOS 11 bèta 5

2. Bedieningspaneel, nieuw Muziek-icoon

In de rechter bovenhoek van het Bedieningspaneel staat een vierkant met informatie over de muziek die je luistert. Met bèta 5 heeft Apple hier een nieuw icoon aan toegevoegd, die audiobronnen als AirPods en AirPlay-apparaten laat zien. Zo kun je snel je muziek naar een ander apparaat sturen zonder de bluetooth-instellingen te openen.

iOS 11 bèta 5

3. Nieuwe app-iconen

Als je goed kijkt, zie je dat Apple de icoontjes van de Instellingen- en Camera-apps heeft aangepast. Voortaan ogen ze net iets minimalistischer en simpeler. Zo heeft de camera-app minder lijnen in het icoon en vallen de tandwieltjes in het Instellingen-icoon beter op door een zwarte achtergrond. Ongetwijfeld een aanloop naar de iPhone 8, die met het nieuwe oled-scherm mooiere zwarttinten kan weergeven.

Kleinere iOS 11 bèta 5 verbeteringen:

4. Bij het maken van een schermopname is de statusbalk voortaan rood in plaats van blauw;
5. De icoontjes in de Weer-app zijn kleiner gemaakt;
6. Functies in het Bedieningspaneel die geen 3D Touch ondersteunen trillen nu zachtjes als je hier stevig op drukt;
7. Spotlight Search blijft altijd in beeld als je door je widgets scrolt;
8. De Muziek-widget op het Vergrendelscherm toont nu ook de artiest, het album en het nummer. Inclusief het nieuwe icoon om de muziek op andere apparaten af te spelen.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Categorie: iOS
Versie: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's