Apple werkt aan oplossing voor Bereikbaarheid-bug in iOS 11

Rutger Otto
10 oktober 2017, 9:07
2 min leestijd
Apple werkt aan oplossing voor Bereikbaarheid-bug in iOS 11

Apple-topman Craig Federighi heeft in een e-mail naar een klant hoogstpersoonlijk laten weten dat het bedrijf werkt aan een oplossing van een iOS 11-bug in Bereikbaarheid.

Lees verder na de advertentie.

Bereikbaarheid-bug in iOS 11

iphone 6 plus bereikbaarheid

Met de komst van iOS 11 zijn nog niet alle bugs weggeveegd. Eén van de foutjes die er nog in zitten, heeft te maken met de Bereikbaarheid-functie. Dat is de manier om het bovenste gedeelte van het scherm naar beneden te halen door twee keer op de homeknop te tappen (dus niet helemaal indrukken). Een bruikbare functie voor mensen die de iPhone met één hand gebruiken, maar niet overal bij kunnen.

Normaal gesproken kunnen gebruikers hiermee ook de notificaties naar beneden halen door iets boven de icoontjes naar beneden te vegen, vanaf ongeveer het midden van het scherm. In iOS 11 kan dat niet meer. Door een bug verschuift de positie van het notificatiescherm niet mee naar beneden. Daardoor moet je alsnog helemaal naar boven in het scherm om meldingen in beeld te swipen.

Mail van Craig Federighi

Een lezer van MacRumors besloot verhaal te halen bij Apple-topman Craig Federighi en kreeg warempel een kort antwoord. Met de belofte er iets aan te zullen doen: “We gaan dit oplossen”.

Federighi schrijft er niet bij wanneer de bug eruit wordt gehaald, maar de mail maakt in elk geval duidelijk dat Apple het foutje heeft gezien en eraan werkt. Mogelijk is het in de komende update van iOS 11 opgelost. In de tweede bèta van iOS 11.1, die inmiddels voor ontwikkelaars is uitgebracht, is de verbetering nog niet te vinden.

Apps wisselen met 3D Touch

In de nieuwe bèta is overigens wel het schakelen tussen apps via 3D Touch teruggekeerd. Ook die functie was uit iOS 11 verwijderd, waarna Federighi beloofde de functie terug te brengen. Hij houdt in de nieuwe versie, die later pas publiek verschijnt, zijn woord. Met de functie kun je alle geopende apps tonen, door vanaf de linkerkant in beeld wat harde te drukken en naar het midden van het scherm te vegen. Hiermee open je hetzelfde venster dat je krijgt door twee keer op de homeknop te drukken.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Bron: MacRumors
Categorie: iOS
Thema: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen