Zo maakt iOS 11 reviewverzoeken van apps minder storend

Erwin Vogelaar
9 juni 2017, 18:59
2 min leestijd
Zo maakt iOS 11 reviewverzoeken van apps minder storend

Met iOS 11 worden de berichtjes waarin je gevraagd wordt om een app te reviewen minder storend. Je kunt deze app-reviewverzoeken zelfs helemaal uitzetten.

Lees verder na de advertentie.

Minder app-reviewverzoeken in iOS 11

Bij het gebruik van apps krijg je regelmatig de vraag of je een app een rating of review wil geven. Dit is voor app-makers namelijk de belangrijkste manier om op te vallen in de App Store. Deze berichtjes gaan met iOS 11 flink veranderen. Deze verandering komt gebruikers ten goede, maar app-makers krijgen minder vrijheid.

Apple heeft sinds iOS 10.3 een eigen api waarmee app-makers een rating kunnen vragen aan gebruikers. Het is nu echter ook nog mogelijk om eigen berichten te maken. Daar komt met iOS 11 een einde aan.

app-reviewverzoeken

App-makers zijn namelijk verplicht om de officiële api te gebruiken. Apple stelde bij de introductie van de Apple-api al dat deze omslag op termijn zou plaatsvinden. Via de officiële api is mogelijk om een app een rating of review te geven zonder de app te verlaten. Hierdoor word jij minimaal in je app-gebruik gestoord.

Door de Apple-api worden app-makers naast het uiterlijk ook beperkt in de hoeveelheid keren dat het bericht getoond mag worden. Maximaal drie keer per jaar mag er een reviewverzoek worden gedaan. Als een gebruikers een score heeft achtergelaten, mag er vervolgens een jaar lang niet weer om een nieuwe score worden gevraagd. Ook moet er minstens een update zijn uitgerold voordat er na dat jaar toch weer een reviewverzoek wordt gedaan. Hierdoor is het voor app-makers bijvoorbeeld niet mogelijk om naar een rating te vragen als een app na enkele maanden al een flinke update krijgt.

Gebruikers krijgen zelfs de mogelijkheid om app-reviewverzoeken volledig uit te zetten. Dit kan in iOS 11 in het instellingenmenu bij ‘iTunes & App Store’. Lees ook alles wat je moet weten over iOS 11.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5mac
Bron afbeelding: 9to5Mac
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's