‘iOS 11 staat op ruim de helft van alle iOS-apparaten’

Wouter Nijsen
20 oktober 2017, 9:04
2 min leestijd
‘iOS 11 staat op ruim de helft van alle iOS-apparaten’

iOS 11 is nog niet zo lang beschikbaar, maar staat nu al op meer dan de helft van alle actieve iOS-apparaten. Dat blijkt uit cijfers van Mixpanel, dat website- en app-data heeft gemeten.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 adoptie

Volgens het onderzoeksbureau draait 55 procent van alle actieve iOS-toestellen op de nieuwste versie van het besturingssysteem. Bijna 39 procent heeft iOS 10 geïnstalleerd, dat vorig jaar werd uitgebracht, terwijl 6 procent het met een nog oudere versie moet doen. iOS 11 heeft in korte tijd iOS 10 weten in te halen; Apple bracht het besturingssysteem pas op 19 september uit voor het grote publiek.

ios 11 adoptie

iOS 11 is beschikbaar voor de meeste recente iPhones en is er zelfs voor de iPhone 5S, een ruim vier jaar oud toestel. Bovendien staat het besturingssysteem standaard geïnstalleerd op de nieuwe iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Daarnaast is het aannemelijk dat de adoptiecijfers toenemen wanneer de eerste grote update, iOS 11.1, beschikbaar is.

iOS 11.0.3

Helaas ging de release van iOS 11 niet zonder problemen. Daarom bracht Apple al drie kleinere updates uit om bugs en andere foutjes op te lossen. De nieuwste versie is iOS 11.0.3, dat een oplossing biedt voor het probleem waarbij op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus de audio en haptische feedback niet goed werkten. Ook is er een oplossing voor het probleem waarbij het scherm van de iPhone 6S niet reageerde op aanrakingen.

Veel sneller dan Android

De adoptie van nieuwe iOS-versies gaat een stuk sneller dan bij Android. Op het moment van schrijven draait slechts 0,2 procent van alle apparaten op Oreo, de nieuwste versie van Android die in augustus verscheen.

Waarom Android-updates zo lang op zich laten wachten

Dit heeft verschillende oorzaken: het updaten van Android-smartphones duurt veel langer, omdat chipfabrikanten bepalen of nieuwe Android-versies worden ondersteund en daarna de software moet worden aangepast en getest. Bovendien worden vaak alleen de high-end toestellen van Android-fabrikanten bijgewerkt. Heb je een toestel van een jaar of ouder, dan val je al snel buiten de boord.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Bron: Mixpanel
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen