Schakelen tussen apps via 3D Touch keert terug in toekomstige iOS 11-update

Erwin Vogelaar
22 september 2017, 9:56
2 min leestijd
Schakelen tussen apps via 3D Touch keert terug in toekomstige iOS 11-update

De mogelijkheid om in iOS 11 3D Touch te gebruiken voor het schakelen tussen apps, wordt in een toekomstige update weer toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 3D Touch-functie verdwenen

Met de update naar iOS 11 is er een 3D Touch-functie verdwenen. Het was voorheen namelijk mogelijk om via 3D Touch tussen apps te schakelen, zonder gebruik te maken van de homeknop. Dat deze optie nu is verdwenen blijkt maar tijdelijk. In een toekomstige update komt de functie namelijk weer terug.

Een lezer van MacRumors was opgevallen dat de 3D Touch-optie is verdwenen en besloot daarom een e-mail naar Apple te sturen. Apples Craig Federighi gaf zelf antwoord: “We hebben helaas de steun voor dit gebaar tijdelijk moeten verwijderen door een technische beperking. We brengen het terug in een toekomstige iOS 11.x-update. Bedankt (en sorry voor het ongemak)!”

ios 11 3d touch

Het is niet de eerste keer dat Federighi zelf antwoord geeft op e-mails van klanten. Sinds het iPhone X-event vorige week is de senior vicepresident van Software Engineering bij Apple vaker degene die een reactie stuurt.

Schakelen tussen apps

Er zijn in iOS 11 drie manieren om te schakelen tussen apps. De bekendste manier is om de homeknop twee keer snel achter elkaar in te drukken. Op de nieuwe iPhone X, die geen homeknop heeft, bereik je de functie door het scherm vanaf de bodem omhoog te swipen en in het midden te pauzeren. Met 3D Touch was het mogelijk om de linkerkant van het scherm stevig in te drukken en daarna naar rechts te swipen.

Wanneer deze functionaliteit weer terugkeert is nog niet bekend. Mogelijk gebeurt dit bij de eerstvolgende update, maar het kan ook tot een latere update duren. iOS 11 is nu in ieder geval voor je iPhone of iPad te downloaden. Wat wij van de update vinden lees je in onze iOS 11 review.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's