‘Zo gaat iOS 11.3 inloggen op websites versnellen en versimpelen’

Lars Paijmans
4 februari 2018, 12:34
2 min leestijd
‘Zo gaat iOS 11.3 inloggen op websites versnellen en versimpelen’

Apple introduceert met iOS 11.3 meer nieuwe functies dan gedacht. Zo lijkt Apple te werken aan een manier om het inloggen op websites een stuk simpeler te maken, zonder in te leveren op veiligheid.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.3 Single Sign-On ontdekt

9to5Mac dook in de code van eerste iOS 11.3-bèta en ontdekte meer nieuwigheden dan Apple liet weten. Zo kunnen ouders straks Face ID gebruiken om aankopen goed te keuren. Ook krijgt iBooks een grote opknapbeurt.

De meest opvallende ontdekking heeft echter met het inloggen op websites te maken. De iOS-code bevat verwijzingen naar ‘SecureChannel’, wat doet vermoeden dat Apple aan een manier werkt om in te loggen op websites, door je Apple ID te gebruiken.

iOS 11.3 Single Sign-On

Door op deze manier in te loggen, krijgt de website toegang tot de naam en mailadres. Hierdoor kun je voortaan sneller inloggen op websites van derden, zonder dat je steeds een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord hoeft te bedenken.

Dit doet denken aan de ‘Single Sign-On’-functie van de Apple TV, waarmee je snel inlogt op meerdere tv-apps, zolang je eenmalig ingelogd bent met je Apple ID. Hoewel de functie nog niet bevestigd is, ligt het voor de hand dat er een soortgelijke manier naar iOS komt.

Qr-codes scannen

Verderop in de code van de bèta is ook een qr-code gevonden, die je met de camera-app kunt inscannen op in te loggen met je Apple ID. Deze functie is te vergelijken met de manier waarop apps van banken betalingen goedkeuren, zoals die van ING.

iOS 11.3 verschijnt deze lente, en belooft een grote update te worden. Naast nieuwe Animoji en het uit- en inschakelen van accubeperking, verandert er nog veel meer. We zetten alles op een rij in de twee artikelen hieronder.

Lees meer over iOS 11.3

Bron: 9to5mac
Categorieën: Geruchten, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen