De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple onthult iOS 11.3 met nieuwe Animoji, accubeheer en meer

Lars Paijmans
24 januari 2018, 14:50
2 min leestijd
Apple onthult iOS 11.3 met nieuwe Animoji, accubeheer en meer

Apple heeft zojuist iOS 11.3 onthuld. Hoewel de update pas in de lente uitkomt, weten we al welke functies er worden toegevoegd. Zo kun je de gezondheid van je accu zelf inzien en worden nieuwe Animoji toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.3 onthuld: dit is er nieuw

Hoewel iOS 11.2.5 nog geen dag oud is, kijkt Apple alvast vooruit naar de volgende update voor de iPhone en iPad. De eerstvolgende versie wordt iOS 11.3, die deze lente al beschikbaar komt. Het blijkt één van de grootste tussentijdse updates te worden die Apple ooit heeft uitgebracht. Dit door het grote aantal verbeteringen en functies die voorheen nog niet beschikbaar waren.

1. Accubeheer

Na alle ophef rondom de iPhone-accu, gaat Apple jou meer inzicht geven in de gezondheid van de batterij in je iPhone. Hierdoor kun je niet alleen zien of de accu aan vervanging toe is, je kunt ook zelf kiezen of je iPhone zijn prestaties beperkt om de accuduur op peil te houden. In de instellingen schakel je de accubeperking handmatig uit of in. Mocht je de functie uitschakelen, dan kan je iPhone wel spontaan uitvallen als de accu het niet meer goed doet, zo waarschuwt Apple.

iOS 11.3 onthuld

2. Nieuwe Animoji

Daarnaast introduceert iOS 11.3 vier nieuwe Animoji; de geanimeerde emoji die dankzij de frontcamera van de iPhone X jouw gezichtsuitdrukkingen overnemen. Aan het huidige aanbod wordt deze lente een beer, skelet, draak en leeuw toegevoegd. Deze kun je alleen op de iPhone X opnemen, maar wel naar oudere modellen versturen.

3. ARKit-update

ARKit maakt ook een grote sprong naar versie 1.5. De update van Apples augmented reality-platform maakt het onder meer mogelijk om muren te herkennen, wat voor veel apps een belangrijke toevoeging is. Hierdoor wordt het volgens Apple makkelijker voor ARKit-apps om met de wereld eromheen in contact te komen.

Hierdoor kun je niet alleen een digitaal object op een fysieke tafel plaatsen, maar ook tegen een muur of deur aanzetten. Daarnaast gaat de camera ook 2D-objecten herkennen zoals posters, straatnaamborden en filmposters. De resolutie wordt tot slot met 50 procent verbeterd.

iOS 11.3 onthuld

4. Je medische paspoort in de Gezondheid-app

Apple focust zich al jaren op gezondheid en zet iOS 11.3 een logische volgende stap. Vanaf die update is het mogelijk om je persoonlijke medische info rechtstreeks op je iPhone te bekijken. Deze gevoelige data wordt veilig ondergebracht in de Gezondheid-app. Hier kun je voortaan dus zien welke allergie je hebt, welke medicatie je eventueel slikt en wat voor vaccinaties je al gehad hebt. Dit moet het bijhouden van je persoonlijke medische gegevens een stuk toegankelijker maken.

iOS 11.3 releasedatum en bèta

iOS 11.3 verschijnt in de lente, maar een exacte releasedatum is nog niet bekend. Apple brengt vandaag al de eerste ontwikkelaarsbèta uit van de update voor de iPhone en iPad. Zodra de releasedatum bekend is lees je het op onze website, nieuwsbrief of in de iPhoned-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu