‘iOS 11.3 bevat aanwijzingen naar nieuwe iPad met Face ID’

Wouter Nijsen
26 januari 2018, 10:16
2 min leestijd
‘iOS 11.3 bevat aanwijzingen naar nieuwe iPad met Face ID’

In de code van iOS 11.3 zijn aanwijzingen te vinden naar een ‘moderne iPad’. Waarschijnlijk gaat het om een nieuwe iPad Pro, die onder meer is voorzien van Face ID.

Lees verder na de advertentie.

‘iPad Pro met Face ID op komst’

Er wordt al langere tijd gespeculeerd over een nieuwe iPad Pro en nu lijkt het erop dat de tablet er daadwerkelijk komt. De aanwijzingen werden gevonden door Filipe Espósito, die refereert aan een ‘moderne iPad’. Een vergelijkbare werd voor de release van de nieuwe iPhones gevonden, en bleek uiteindelijk te wijzen naar de iPhone X. Het is dus aannemelijk dat Apple bezig is met een nieuwe iPad Pro met enkele functies van de iPhone X, zoals Face ID.

ipad pro met face id

De techniek is de belangrijkste vernieuwing van de X en maakt gezichtsherkenning mogelijk. Waar de huidige iPads nog van Touch ID zijn voorzien, wordt het met de nieuwe Pro mogelijk om het apparaat te ontgrendelen door er simpelweg naar te kijken. Mogelijk betekent dit ook dat Animoji naar de iPad komen, al heeft Apple nog wel wat werk te verrichten. Face ID moet immers werken in portret- én landschapsmodus.

iOS 11.3 en nieuwe iPad Pro

Apple kondigde deze week iOS 11.3 aan en liet meteen weten wat er nieuw is in de update. Zo zijn er vier nieuwe Animoji, wordt ARKit van een grote update voorzien, kun je je medische paspoort in de Gezondheid-app onderbrengen en geeft iOS je meer inzicht in de staat van je iPhone-accu. Ook belangrijk is dat met iOS 11.3 je locatie wordt meegestuurd als je naar het alarmnummer belt. Dit gebeurt door de toevoeging van Advanced Mobile Location.

Lees verder: iPhones gaan locaties delen met alarmdiensten in Nederland

Omdat de aanwijzingen naar een nieuwe iPad Pro in iOS 11.3 zijn gevonden, bestaat de kans dat het apparaat tijdens een event in maart wordt aangekondigd. Volgens de laatste geruchten komt Apple dan ook met een opvolger van de iPhone SE, de iPhone SE 2. Dit toestel krijgt hoogstwaarschijnlijk geen Face ID, maar zou een glazen achterkant voor draadloos opladen hebben.

Het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen