Deze 5 kleinere iOS 11.3-functies kende je nog niet

Lars Paijmans
30 maart 2018, 13:09
2 min leestijd
Deze 5 kleinere iOS 11.3-functies kende je nog niet

Nieuwe Animoji, accubesparing in- en uitschakelen en een grote uitbreiding voor de Gezondheid-app: iOS 11.3 is één van de grootste tussentijdse updates ooit. Dit zijn vijf kleine verbeteringen die de update introduceert.

Lees verder na de advertentie.

Deze iOS 11.3-functies zijn de moeite waard

We hoeven al lang niet meer tot september te wachten om grote nieuwe functies aan onze iPhones en iPads toe te voegen. Apple voegt gedurende het hele jaar steeds vaker noemenswaardige verbeteringen toe aan iOS, en iOS 11.3 is hierin niet anders. Hieronder zoomen we in op de kleinere aanpassingen die worden doorgevoerd.

iOS 11.3 functies

1. Betere HomeKit-ondersteuning

iOS 11.3 maakt het voor ontwikkelaars makkelijker om HomeKit-ondersteuning aan apparaten toe te voegen. Nu moeten ze nog voldoen aan de strenge hardware-eisen van Apple, maar voortaan kan dit allemaal via software geregeld worden. Hopelijk zorgt dit uiteindelijk voor veel meer apparaten die Apples platform gaan ondersteunen.

2. Face ID: knop in de App Store en familiebetalingen

Je kon Face ID op de iPhone X al gebruiken om betalingen uit te voeren in de App Store. Om dit iets duidelijker te maken, krijg je een nieuw icoontje te zien dat je uitlegt om de zijknop in te drukken om de betaling te voltooien. Daarnaast kun je Face ID vanaf iOS 11.3 gebruiken om familiebetalingen te doen.

3. App Store updateteksten

De update maakt het ook makkelijker om te zien hoe groot een app-update is, en om welke versie het gaat. In het ‘Updates’-tabblad van de App Store staat een speciale regel tekst die in het grijs het versienummer en de bestandsgrootte aangeeft. Handig als je op 4G zit en misschien toch niet die 100MB wil downloaden.

Apple Music muziekvideo's

4. Muziekvideo’s in Apple Music

Apple wil van Apple Music de plek maken waar alle muziekvideo’s samenkomen. Nieuwe functies laten je onbeperkt naar clips kijken zonder advertenties, en zelf afspeellijsten maken van verschillende video’s.

5. Ondersteuning voor AML in Nederland

Eén van de belangrijkste toevoegingen is ondersteuning voor AML in Nederland. Deze techniek komt in de loop van 2018 beschikbaar en maakt het mogelijk om je locatie mee te sturen als je het alarmnummer belt. iOS 11.3 voegt de functie alvast toe in de lente. Lees hieronder meer over de werking van deze belangrijke techniek.

iPhones gaan locaties delen met alarmdiensten in Nederland dankzij AML

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen