iOS 11.3 nu beschikbaar met Accubeheer, nieuwe Animoji en meer

Lars Paijmans
29 maart 2018, 19:00
2 min leestijd
Breaking
iOS 11.3 nu beschikbaar met Accubeheer, nieuwe Animoji en meer

Apple heeft iOS 11.3 zojuist uitgebracht voor de iPhone en iPad. De grote tussentijdse update introduceert Accubeheer, nieuwe Animoji en meer. In dit artikel lees je er alles over.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.3 nu te downloaden

De naam iOS 11.3 doet misschien vermoeden dat het hier om een kleine update gaat, maar niets is minder waar. Met deze derde subversie van iOS 11 introduceert Apple een aantal nieuwe functies die de iPhone en iPad aanzienlijk verbeteren. De update is per direct beschikbaar voor alle iPhones en iPads die iOS 11 ondersteunen. Dat zijn de iPhone 5S en nieuwer, alle modellen van de iPad Air en Pro, iPad (vijfde generatie), iPad mini 2 en nieuwer en de iPod touch (zesde generatie).

iOS 11.3 releasedatum bekend

De belangrijkste nieuwe functie is Accubeheer. Na de ophef rondom het beperken van de iPhone-prestaties om de accu te sparen gaat Apple jou meer inzicht geven. Voortaan zie je niet alleen of je iPhone-accu aan vervanging toe is, maar schakel je zelf de accubeperking in of uit. In het onderstaande artikel lees je precies hoe dit werkt.

Lees ook: iOS 11.3: Zo werkt het nieuwe accubeheer van de iPhone

Nieuwe animoji en ARKit 1.5

Daarnaast voegt iOS 11.3 vier nieuwe Animoji toe voor iPhone X-eigenaren en krijgt ARKit een upgrade naar versie 1.5. Deze update maakt het onder meer mogelijk om muren te herkennen, zodat AR-apps en -games weer realistischer worden. Ook kan je iPhone-camera hierdoor 2D-objecten herkennen, zoals posters en borden.

Lees ook: ARKit 1.5: deze 5 verbeteringen maken Apples AR-platform nog beter

Tot slot gaat de Gezondheid-app vanaf iOS 11.3 je persoonlijke medische dossier opslaan. Als je hiervoor kiest, kun je hierdoor op je iPhone zien welke allergie je hebt, welke medicatie je slikt en welke vaccinaties je al gehad hebt. Apple wil hiermee het bijhouden van je eigen medische info inzichtelijker en toegankelijker maken.

iOS 11.3 downloaden

Apple heeft iOS 11.3 zojuist uitgebracht. Wil je niet wachten tot je iPhone of iPad zelf voorstelt om bijgewerkt te worden? Ga dan naar ‘Instellingen > Algemeen > Software update’.

Als de update na het zoeken niet verschijnt, probeer het dan na een paar minuten nog eens. Omdat heel veel mensen momenteel de update proberen te downloaden kan het even duren tot de nieuwe versie ook voor jou beschikbaar komt.

watchOS 4.3 en tvOS 11.3

Ook voor de Apple Watch en Apple TV staan updates klaar, in de vorm van watchOS 4.3 en tvOS 11.3. De nieuwste update voor de Apple Watch voegt een modus toe om de smartwatch als een soort nachtklokje te gebruiken, wanneer ‘ie verticaal wordt neergezet. Daarnaast is het voortaan mogelijk om muziek, die via de Muziek-app op je iPhone wordt afgespeeld, te bedienen op de Watch.

Voor de Apple TV zijn de verbeteringen minder groot. De algemene snelheid en stabiliteit van tvOS is verbeterd, terwijl ook verschillende bestaande features worden verbeterd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen