‘iOS 11.3-bugs veroorzaken problemen met scherm, accu en TrueTone’

Lars Paijmans
17 april 2018, 12:58
2 min leestijd
‘iOS 11.3-bugs veroorzaken problemen met scherm, accu en TrueTone’

Als je iPhone sinds het installeren van iOS 11.3 wat gekke problemen vertoont, ben je niet de enige. Meerdere iOS 11.3-bugs gooien roet in het eten, maar lijken met een update opgelost te kunnen worden.

iOS 11.3 bugs met update op te lossen

Vorige week verschenen er verschillende verhalen van iPhone- en iPad-bezitters die problemen ondervonden sinds het installeren van iOS 11.3. Zo reageerden touchscreens plots niet meer als de iPhone door een externe partij gerepareerd is, en doet ook de nieuwe Accubeheer-functie het niet als de accu door een externe partij is vervangen.

iOS 11.3 bugs

Daarnaast werkt het True Tone-display niet zoals het hoort op de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Al deze bugs werden vervolgens onderzocht door iFixit, een bekende partij als het om het uit elkaar halen van iPhones en iPads aankomt.

Zij concluderen dat al de meeste problemen met een software-update kunnen worden opgelost. Uit tests blijkt dat de niet-reagerende schermen via software te repareren zijn, hetzelfde geldt voor de True Tone-bug. Goed nieuws, want daardoor hoef je dus geen afspraak te maken bij een Apple Store om je toestel na te laten kijken.

Vraagtekens bij accubeheer

De enige vraagtekens zet het bedrijf bij de accubeheer-functie. Spoedig zullen externe accu’s deze functie ook kunnen gebruiken, maar het is onduidelijk of bestaande onofficiële accu’s er nog hun voordeel mee kunnen gaan doen.

iFixit benadrukt bovendien dat we er niet vanuit moeten gaan dat Apple deze ‘bugs’ bewust heeft toegevoegd om externe iPhone-reparateurs te saboteren. Hiervoor geeft het bedrijf de ‘Error 53-bug’ van twee jaar geleden als voorbeeld. Toen bleek de homeknop niet meer te werken als er door een externe partij aan gesleuteld was. Dit probleem werd door Apple opgelost met een software-update, evenals het probleem met niet reagerende iPhone 7-schermen.

Bij de meeste iOS 11.3-bugs zit er dus niets anders op dan wachten tot Apple een software-update uitbrengt. Op iPhoned lees je als eerste als deze update beschikbaar is. Download dus onze app of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: iFixit
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen