Nieuwe iOS 11.2-bug gaf anderen toegang tot je HomeKit-apparaten

Lars Paijmans
8 december 2017, 9:23
2 min leestijd
Nieuwe iOS 11.2-bug gaf anderen toegang tot je HomeKit-apparaten

Apples software-team heeft het er maar druk mee: een nieuwe iOS 11.2-bug gaf anderen ongeoorloofd toegang tot je HomeKit-apparaten. Hier lees je alles wat je moet weten.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.2 HomeKit-bug ontdekt

In een verklaring aan 9to5Mac geeft Apple aan op de hoogte te zijn van de bug. Het bedrijf heeft zelfs al een oplossing doorgevoerd aan de kant van Apples servers. Je hoeft je iPhone of iPad dus niet bij te werken om jezelf weer te beschermen.

Door de kwetsbaarheid konden alle apparaten die met de HomeKit-app waren verbonden door iemand anders bestuurd worden. Vervelend als een buitenstaander met je lampen kan spelen, maar ook gevaarlijk voor alle slimme deursloten die je met de app kunt openen en sluiten.

iOS 11.2 HomeKit bug

Om dit soort potentiële gevaarlijke situaties te voorkomen, is Apples oplossing niet zonder gevolgen. Het nadeel van deze maatregel, is dat specifieke HomeKit-functies tijdelijk niet meer werken. Zo kunnen gebruikers waarmee jij je HomeKit-apparaten gedeeld hebt, niet meer op lange afstand de apparaten bedienen.

Begin volgende week brengt Apple daarom een nieuwe versie van iOS uit die deze fout oplost. Tot die tijd zit er niets anders op dan afwachten tot deze update verschijnt.

Misstap na misstap

Apple zou sinds oktober op de hoogte zijn geweest van het probleem, en iOS 11.2 en watchOS 4.2 bevatten al extra maatregelen om dit soort fouten te voorkomen in de toekomst. Toch is er blijkbaar nog een extra update nodig om alle kinken in de kabel eruit te werken.

De iOS 11.2 HomeKit bug is de zoveelste misstap van Apple in twee weken tijd. Het bedrijf maakte grote fouten in zowel macOS als iOS, en moest meerdere updates halsoverkop uitbrengen. Wat ons betreft focust het bedrijf uit Cupertino zich volgend jaar dus op stabiliteit, in plaats van het introduceren van nog meer flitsende functies.

Lees ook: Opinie: iOS en macOS hebben stabiliteit harder nodig dan innovatie

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5mac
Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen