iOS 11.2 met sneller draadloos laden nu beschikbaar

Rutger Otto
2 december 2017, 9:55
2 min leestijd
Breaking
iOS 11.2 met sneller draadloos laden nu beschikbaar

iOS 11.2 is zaterdagochtend verschenen. Het lijkt erop dat Apple vaart heeft gemaakt met de uitrol van de update om een datumbug op te lossen, maar er zijn ook weer veel nieuwe functies.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.2 nu beschikbaar

Apple heeft de tweede grote update uitgebracht voor iOS 11. Je kunt hem direct downloaden via ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’. Met het vernieuwde besturingssysteem worden enkele fouten opgelost, waaronder een datumbug die in de nacht van vrijdag op zaterdag opdook en iPhones deed crashen.

Lees ook: iOS 11 datumbug laat iPhones en iPads crashen, Apple lost het op

De komst van iOS 11.2 is ook goed nieuws voor mensen met een iPhone 8 (Plus) of iPhone X die hun telefoon draadloos opladen. Vanaf nu gaat dat opladen via ondersteunde Qi-laders iets sneller, namelijk met een snelheid van 7,5 Watt in plaats van 5 Watt.

Bedieningspaneel

In het Bedieningspaneel zijn twee nieuwe popups toegevoegd die meer informatie bieden over het in- en uitschakelen van wifi en bluetooth. Apple legt hiermee uit dat de draadloze verbindingen slechts tijdelijk worden uitgeschakeld als de gebruiker daarvoor kiest. Via het Bedieningspaneel zijn wifi en bluetooth niet permanent uit te schakelen, de volgende dag of bij een nieuwe connectie met een bekend netwerk, schakelen ze weer in.

Voor iPhone X heeft Apple in de rechter bovenhoek een lijntje onder de verbinding- en accu-iconen geplaatst. Daarmee wil het bedrijf de positie van het Bedieningspaneel duidelijker maken. Om die te openen, vegen gebruikers vanaf rechtsboven naar beneden. Voor de iPhone X zijn ook drie nieuwe live wallpapers toegevoegd.

ios 11.2

iOS 11 downloaden

De update wordt vanzelf aangeboden op je iOS-apparaat. Je kunt hem ook handmatig downloaden en installeren. Zorg daarvoor dat je toestel op het wifi-netwerk is aangesloten. Om de update handmatig op te halen, ga je naar het instellingenmenu van iOS. Kies vervolgens voor ‘Algemeen > Software-update’. Let op: het toestel zal opnieuw opstarten bij het installeren van een update. De installatie kan enkele minuten duren. Gedurende die tijd is het toestel even onbruikbaar.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: iOS
Thema: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen