Download nu de eerste publieke bèta van iOS 11.2

Erwin Vogelaar
1 november 2017, 19:14
2 min leestijd
Download nu de eerste publieke bèta van iOS 11.2

Apple stelt de eerste iOS 11.2-bèta beschikbaar voor het publiek. Doe mee aan het bètaprogramma van Apple om deze update alvast te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.2 bèta downloaden

Eerder deze week rolde Apple iOS 11.1 uit, maar de volgende update wordt alweer uitgebreid getest. Jij kunt hieraan deelnemen. De eerste publieke bèta van iOS 11.2 is nu namelijk te downloaden via het bètaprogramma van Apple. Is dat de moeite waard?

In ieder geval is in deze versie de Rekenmachine-app gerepareerd. In iOS 11 heeft Apple animaties aan de rekentoetsen toegevoegd. Deze animaties zorgen er echter voor dat andere toetsen tijdelijk blokkeren. Dit betekent fout ingevoerde sommetjes als je snel op de toetsen tikt. Daarnaast voegt deze bèta onder andere nieuwe icoontjes, animaties en aangepaste emoji toe.

iOS 11.2 bèta

iOS 11.2 lijkt geen enorme update en is in ieder geval niet zo spannend als de stapel nieuwe emoji in iOS 11.1. Tenminste, vooralsnog. Het kan zijn dat Apple in volgende testversies nog meer functies toevoegt.

iOS 11.2-bèta installeren

Om deze bètaversie te downloaden, moet je meedoen met het bètaprogramma van Apple. Dit doe je door de volgende stappen te doorlopen.

  1. Ga naar de bètawebsite van Apple, via het iOS-apparaat waar je de bèta op wil installeren;
  2. Log in met je Apple ID;
  3. Tik bij ‘Get started’ op ‘Enroll your iOS device’;
  4. Kies nu voor ‘Download Profile’;
  5. In de Instellingen die worden geopend kies je voor ‘Installeer’ en vervolgens doorloop je de stappen.

Sta je eenmaal ingeschreven in het bètaprogramma, dan krijg je voortaan publieke bètaversies van iOS als updates op je smartphone. Dit werkt verder hetzelfde als normale updates. Vergeet niet dat bètaversies van iOS instabieler zijn dan normale updates. Er kunnen nog foutjes inzitten waardoor er wel eens iets mis gaat. Daarom is het belangrijk om eerst een back-up te maken van je iPhone.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen