iOS 11.2.6 nu te downloaden met oplossing voor bug die apps crasht

Erwin Vogelaar
19 februari 2018, 22:28
2 min leestijd
iOS 11.2.6 nu te downloaden met oplossing voor bug die apps crasht

De update naar iOS 11.2.6 is nu te downloaden voor je iPhone en iPad. De update fixt een bug die apps via een tekstberichtje kon laten crashen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.2.6 nu te downloaden

Apple stuurt op een onverwachts tijdstip de update naar iOS 11.2.6 uit. Dat is niet voor niets. Deze tussentijdse update voor iOS 11 lost namelijk een vervelende bug op. De vorige week ontdekte fout zorgde ervoor dat apps met een enkel verkeerd teken konden crashen en gebruikers de app daarna niet meer konden openen. Elke keer werd het teken namelijk opnieuw geladen.

Het probleem begon bij de Berichten-app, maar later bleken ook andere apps zoals WhatsApp en Facebook Messenger tegen problemen aan te lopen. Gebruikers met de bètaversie van iOS 11.3 hadden echter nergens last van. Wachten op die grote update duurde echter te lang voor Apple, dus daarom stuurt het bedrijf deze tussentijdse update uit.

ios 11.2.6

Naast het fixen van deze bug, lost de update ook een probleem op waarbij sommige apps geen verbinding konden maken met accessoires.

iOS 11.2.6 downloaden

De update wordt zoals altijd vanzelf aangeboden op je iPhone en iPad. Daar hoef je natuurlijk niet op te wachten. Zeker omdat het gaat om een hele vervelende bug, raden we aan om de update zo snel mogelijk te installeren. Dat doe je door handmatig te controleren of de update al voor je klaar staat. Daarvoor hoef je enkel de volgende stappen te doorlopen.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad;
  2. Kies ‘Algemeen’;
  3. Tik op ‘Software-update’;
  4. Het apparaat zoekt naar de nieuwst beschikbare versie.

Het is niet de eerste bug waar iOS 11 mee kampt. Deze versie van Apples besturingssysteem zit vol foutjes. Daarom is het belangrijker dan ooit om updates snel te installeren. Alleen door de nieuwste update binnen te hengelen is jouw toestel zo veilig mogelijk.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: iOS
Thema: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen