Apple dicht Spectre-lek met iOS- en macOS-updates

Erwin Vogelaar
8 januari 2018, 19:10
2 min leestijd
Apple dicht Spectre-lek met iOS- en macOS-updates

iOS 11.2.2 is nu te downloaden. Apple raadt deze beveiligingsupdate aan voor alle gebruikers, omdat hij de Spectre- en Meltdown-bug verhelpt. Ook voor macOS is een belangrijke update uitgebracht. 

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.2.2 nu te downloaden

Apple stelt iOS 11.2.2 beschikbaar. Deze beveiligingsupdate voor iOS 11 wordt voor alle gebruikers aangeraden. De update maakt je toestel veiliger, doordat de belangrijke lekken Spectre en Meltdown in Safari worden verholpen. Ook voor macOS is een update beschikbaar die de lekken dicht. Het gaat om versie 10.13.2, die je nu uit de Mac App Store kunt downloaden. Het is raadzaam om dit snel te doen, want alleen dan ben je optimaal beschermd.

ios 11.2.2

De updates voor iOS rollen in drie niveau’s uit. iOS 9, iOS 10 en iOS 11 zijn voorbeelden van grote updates die het besturingssysteem fundamenteel veranderen. De kleinere updates, zoals iOS 11.1 en iOS 11.2, voegen meestal enkele nieuwe functies toe. De kleinste updates, zoals iOS 11.2.1 en iOS 11.2.2, zijn bedoeld om foutjes te repareren en de beveiliging weer actueel te maken. Al deze updates zijn belangrijk.

iOS en de Spectre-bug

iOS-apparaten zijn recentelijk getroffen door twee grote beveiligingslekken: Meltdown en Spectre. Deze treffen bijna alle computers ter wereld. Wil je daar meer over lezen? Deze Apple-apparaten zijn kwetsbaar voor de Spectre-beveiligingsbug. iOS 11.2.2 biedt als gezegd een oplossing voor deze kwetsbaarheid, net als de macOS 10.13.2-update.

iOS 11.2. downloaden en installeren

Ook deze beveiligingsupdate wordt zoals altijd vanzelf aangeboden op je iPhone of iPad. Je kiest zelf het moment om deze te downloaden en te installeren. Dat kan ook ‘s nachts gebeuren terwijl je toestel aan het opladen is. Dat is handig, want je apparaat moet opnieuw opstarten om de update te installeren.

Wil je niet wachten? Dan controleer je handmatig of de update voor je klaarstaat. Dat doe je door naar het instellingenmenu van iOS te gaan. Daar tik je op ‘Algemeen > Software-update’ en volg je de instructies om de update te downloaden en installeren.

Kwetsbaarheden en foutjes in een besturingssysteem zoals iOS worden tegenwoordig razendsnel misbruikt. Daarom raden we aan om updates altijd zo snel mogelijk te downloaden, omdat je toestel dan het veiligst is. Zeker deze kleine fixes zijn daar belangrijk voor.

Het laatste nieuws over iOS 11

Categorie: iOS
Thema: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen