iOS 11.2.1 nu te downloaden: lost onder andere HomeKit-bug op

Erwin Vogelaar
13 december 2017, 19:23
2 min leestijd
iOS 11.2.1 nu te downloaden: lost onder andere HomeKit-bug op

Apple stelt iOS 11.2.1 beschikbaar. De update bevat verschillende probleemoplossingen en is nu te downloaden voor je iPhone en iPad.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.2.1 nu beschikbaar

Er staat een update klaar om geïnstalleerd te worden: iOS 11.2.1. Apple stelt dat deze update verschillende probleemoplossingen bevat. Onderdeel hiervan is een oplossing voor het probleem met de Woning-app en HomeKit, waardoor mensen toegang konden krijgen tot je slimme apparaten. Hierdoor kon men niet enkel ongewild met je lampen spelen, maar bijvoorbeeld ook je slimme deursloten bedienen.

Toen de HomeKit-bug werd ontdekt, rolde Apple snel een update uit via de Apple-servers om het probleem te verhelpen. Hierdoor werkten specifieke HomeKit-functies echter tijdelijk niet meer. Met name was het niet meer mogelijk voor gebruikers waarmee jij je HomeKit-apparaten mee had gedeeld, om de apparaten op afstand te bedienen. Met iOS 11.2.1 is dat probleem weer verleden tijd.

ios 11.2.1

iOS 11.2.1 downloaden

Zoals altijd wordt de update vanzelf aangeboden op je toestel. Vervolgens kies je een moment om deze te downloaden en te installeren. Je toestel moet tijdens het updaten wel opnieuw opstarten om de verbeteringen in het besturingssysteem te verwerken.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om handmatig te controleren of de update al voor je klaar staat. Op die manier is je toestel het snelst weer helemaal up-to-date. Om dit te doen ga je naar het instellingenmenu van iOS. Daar volg je ‘Algemeen > Software-update’. Het snel downloaden van iOS-updates raden we altijd aan, omdat je toestel dan het veiligst is.

Apple heeft de afgelopen tijd aardig wat problemen met iOS 11 gehad, omdat er praktisch elke week een nieuwe nare bug opduikt. De updates volgen zich daarom in een rap tempo op om al deze problemen te verhelpen. Mogelijk doet Apple er goed aan om dergelijke problemen ook beter te communiceren naar gebruikers.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: iOS
Thema: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen