Eerste publieke bèta van iOS 11.1 nu te downloaden

Erwin Vogelaar
28 september 2017, 19:40
2 min leestijd
Eerste publieke bèta van iOS 11.1 nu te downloaden

De eerste bèta voor de eerste grote update van iOS 11 is nu te downloaden voor bètatesters. De iOS 11.1 bèta past voornamelijk wat kleine dingen aan.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.1 bèta voor het publiek

Apple is druk bezig met het updaten van iOS 11. Eerder deze week werd iOS 11.0.1 al uitgebracht en daarnaast werd de eerste bètaversie van iOS 11.1 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Nu mag iedereen die deelneemt aan het bètaprogramma van Apple deze update downloaden. Verwacht geen grote nieuwe functies in deze update, maar voornamelijk enkele kleine aanpassingen.

ios 11.1 bèta

Apple beloofde eerder dat functies als iCloud-ondersteuning voor iMessage in bètaversies zullen worden getest, maar dat is in deze versie nog niet het geval. Wel zijn er een aantal kleine aanpassingen, zoals meerdere emoji-suggesties bij voorspellende tekst en een snellere animatie bij het ontgrendelen van je toestel. Deze eerste bètaversie is nog niet de definitieve versie van iOS 11.1. Mogelijk komen er dus later nog meer aanpassingen bij.

De eerste bèta van iOS 11.1 downloaden en installeren

Ben je al onderdeel van het bètaprogramma van Apple? Dan wordt de update vanzelf aangeboden. Of je gaat naar het instellingenmenu van iOS en kiest voor ‘Algemeen > Software-update’. Sta je nog niet ingeschreven, dan doorloop je de volgende stappen:

  1. Op je iOS-apparaat ga je naar de bètawebsite van Apple;
  2. Daar log je in met je Apple ID;
  3. Bij ‘Get started’ kies je vervolgens voor ‘Enroll your iOS device’;
  4. Kies nu voor ‘Download Profile’;
  5. In de Instellingen die worden geopend kies je voor ‘Installeer’ en vervolgens doorloop je de stappen.

Loop je nog tegen irritante foutjes in iOS 11 aan, dan kan het lonen om deze bètaversie te downloaden. Wel moet gezegd blijven worden dat bètaversies van iOS mogelijk instabiel zijn. Downloaden doe je dus op je eigen risico. Het is daarom ook slim om een back-up van je toestel te maken voordat je de bèta downloadt en installeert.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen