‘watchOS 4.1 en iOS 11.1 verschijnen volgende week’

Lars Paijmans
26 oktober 2017, 9:26
1 min leestijd
‘watchOS 4.1 en iOS 11.1 verschijnen volgende week’

De Golden Master van watchOS 4.1 is uitgelekt, waardoor we nu meer weten over de release van deze Apple Watch-update en iOS 11.1. Opvallend genoeg lijkt Apple Pay Cash nog steeds te ontbreken.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 4.1 en iOS 11.1 release

De gelekte Golden Master van watchOS 4.1 werd ontdekt door ontwikkelaar Guilherme Rambo, die de afgelopen maanden al vaker dit soort info vroegtijdig opspoorde. Hoewel de uiteindelijke inhoud van de update natuurlijk nog kan wijzigen, zijn er een aantal dingen die opvallen.

Zo voegt watchOS 4.1 de optie toe om Apple Music te streamen op je Apple Watch Series 3, en komt er ondersteuning voor GymKit. Dit geeft de Workout-app de mogelijkheid om gekoppeld te worden aan apparatuur in de sportschool. Ook komt er een nieuwe Radio-app en is er ruimte gemaakt voor Siri-verbeteringen en het oplossen van bugs.

iOS 11.1 Apple Pay Cash

De meest opvallende afwezige is Apple Pay Cash, Apples concurrent voor diensten als PayPal. Deze functie zou oorspronkelijk in iOS 11 zitten, maar werd op het laatste moment uitgesteld. Nu lijkt het er op dat de functie wederom niet aanwezig zal zijn in de aanstaande update. Dit is voor het eerst ook interessant voor Nederlandse gebruikers, omdat Apple Pay op het punt zou staan om naar Nederland te komen.

Het ligt voor de hand dat Apple iOS 11.1, watchOS 4.1, macOS 10.13.1 en tvOS 11.1 volgende week uitbrengt. Zeker nu de Golden Master is uitgelekt, wat doet vermoeden dat de definitieve versie niet lang meer op zich laat wachten. Bovendien draait de iPhone X naar verwachting standaard op iOS 11.1, en dat toestel ploft volgende week vrijdag bij de eerste bestellers op de deurmat.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Twitter
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen