iOS 11.1.1 nu te downloaden voor iPhone en iPad

Erwin Vogelaar
9 november 2017, 19:00
2 min leestijd
Breaking
iOS 11.1.1 nu te downloaden voor iPhone en iPad

Apple stelt iOS 11.1.1 beschikbaar. Deze kleine update voor je iPhone en iPad maakt je toestel weer helemaal up to date met enkele probleemoplossingen. Zo repareert de update onder andere ‘Hé Siri’.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.1.1 nu te downloaden

Het is weer tijd om je iPhone en iPad te updaten, want Apple heeft iOS 11.1.1 beschikbaar gesteld. Het gaat om een kleine update tussen iOS 11.1 en iOS 11.2 in. Deze update bevat enkele probleemoplossingen. Zo is er een bug in de autocorrectie van het toetsenbord opgelost. Ook is het probleem verholpen waarbij het zeggen van ‘Hé, Siri’ niet de spraakassistent activeerde.

Het vervelende autocorrectprobleem ging om een bug waarbij tijdens het typen de ‘i’ automatisch werd veranderd in een ‘A’ met een vraagteken. Dit probleem speelt al sinds november, maar recentelijk lijken er steeds meer mensen last van te hebben. Hoewel Apple al een oplossing had klaarliggen in het komende iOS 11.2, besloot het bedrijf een extra update uit te sturen om getroffen gebruikers eerder te helpen.

ios 11.1.1

iOS 11.1.1 downloaden

iOS 11.1.1 wordt vanzelf aangeboden op je toestel, mits dat toestel op iOS 11 draait. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om handmatig te controleren of de update al voor je klaarstaat. Hiervoor ga je naar het instellingenmenu van je iPhone of iPad. Daar kies je voor ‘Algemeen > Software-update’. Vervolgens mag je de update direct downloaden en installeren. Wel moet je toestel opnieuw opstarten voor deze installatie.

Apple stuurt ook updates uit voor apparaten iPhones die iOS 11 niet meer ondersteunen. Zit je dus nog op iOS 9, dan krijg je ook een update aangeboden. Verwacht echter geen nieuwe functies voor je oudere toestel.

iOS 11.1 en iOS 11.2

Met iOS 11.1 stuurde Apple eind vorige maand een stapel nieuwe emoji naar je toestel. iOS 11.2, dat waarschijnlijk later deze maand wordt uitgerold, repareert onder andere de bug met de Rekenmachine-app.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: iOS
Thema: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen