iOS 10 waarschuwt voor water in je Lightning-poort

Rutger Otto
21 juli 2016, 11:31
2 min leestijd
iOS 10 waarschuwt voor water in je Lightning-poort

Een functie in de nieuwste iOS 10-bèta waarschuwt gebruikers als er vocht is gedetecteerd in de Lightning-aansluiting van de iPhone.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 waterschade

De derde bèta van iOS 10 is inmiddels uitgebracht voor testgebruikers. Daarin zijn een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Eén daarvan is dat de iPhone waarschuwt als er nattigheid in de Lightning-poort wordt gevonden. Dat wordt getoond in een YouTube-video van EverythingApplePro.

De waarschuwing komt waarschijnlijk alleen in beeld als Lightning wordt gebruikt. Dat zou logisch zijn, omdat de aansluiting inactief is als hij niet nodig is. De waterdetectie is volgens Engadget alleen beschikbaar op nieuwere toestellen, zoals de iPhone 6S (Plus) en de iPhone SE. In de iOS 10 bèta 2 zou de waarschuwing nog helemaal ontbreken.

Lightning-accessoire ontkoppelen en drogen

Apple zelf heeft overigens niets bekendgemaakt over de functie en ondersteunde apparaten. Het is dan ook onduidelijk of de waarschuwing in de officiële versie van iOS 10 zal zitten, als hij in de herfst van dit jaar uitkomt. Ook niet helemaal bekend is hoe de functie werkt. EverythingApplePro denkt dat iOS 10 een sensor activeert die gevoelig is voor vocht. Aannemelijker is echter dat de waarschuwing het gevolg is van dat er elektrische storingen of verbindingsproblemen die door aanraking met water optreden.

Als de waarschuwing in beeld komt, raadt iOS 10 je aan om het Lightning-accessoire te ontkoppelen. “Vochtigheid is ontdekt in de Lightning-aansluiting”, luidt het bericht. “Om me iPhone te beschermen, koppel je het Lightning-accessoire los en laat je de poort drogen.” De functie zou gebruikers de kans geven om een toestel tijdig te laten drogen, voordat de waterschade echt kan doordringen.

Meer over iOS 10

De iOS 10 bèta heeft al een aantal vernieuwingen van het mobiele besturingssysteem getoond. Zo krijgt Siri een nog grotere rol en worden widgets duidelijker geïntegreerd in het systeem. Er komt een Home-app en zowel Apple Music als de Berichten-app worden flink vernieuwd.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Via: Engadget
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen