Tweede publieke bèta iOS 10 nu beschikbaar

Erwin Vogelaar
20 juli 2016, 19:49
2 min leestijd
Tweede publieke bèta iOS 10 nu beschikbaar

Apple heeft de tweede publieke bèta van iOS 10 beschikbaar gesteld. Dit betekent dat iedereen met de allernieuwste versie van het besturingssysteem aan de slag kan gaan.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 tweede publieke bèta

Apple heeft de tweede publieke bèta van iOS 10 online gezet, dus het downloaden kan beginnen. Om deze versie te downloaden moet je jezelf eerst aanmelden bij het bètaprogramma van Apple. Hier word je door de stappen van de installatie geholpen. Let wel op dat je voor het installeren van de bèta je toestel minimaal tot vijftig procent is opgeladen of aan de stroom hangt. Ben je al aangemeld en heb je de eerste versie gedownload, dan krijg je deze tweede versie als over-the-air-update aangeboden.

iOS 10 tweede publieke bèta

Hoewel dit de tweede versie is, gaat het nog wel steeds om een vroege versie van iOS 10. Hierdoor zal de software waarschijnlijk nog bugs bevatten en instabiel zijn. Vind je dit niet erg en wil je er gewoon mee aan de slag, dan is het slim om eerst een back-up van je iOS-apparaat te maken. Zo zorg je dat je door eventuele foutjes geen data kwijtraakt. Overigens kun je nu ook via dezelfde bètapagina meedoen met de tweede publieke bèta van macOS Sierra.

Er is een hoop nieuw in iOS 10. Zo krijgt berichten-app iMessage een flinke update met een eigen App Store, zodat je nieuwe stickers en extensies voor de app kunt downloaden. Ook Siri wordt opengesteld voor ontwikkelaars, waardoor ze de slimme assistent in hun eigen apps kunnen verwerken. Daarnaast is er onder andere Raise to Wake, een functie waardoor je direct je notificaties ziet bij het oppakken van het toestel. Wil je een video zien van onze ervaringen met iOS 10 dan kun je hier terecht. Lees je liever, dan kun je hier onze uitgebreide preview lezen. Komende september zal iOS 10 officieel uitgebracht worden.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Via: MacRumors
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen