De 10 beste iOS 10-tips voor je iPhone, iPad en iPod touch

Lars Paijmans
7 oktober 2016, 19:02
4 min leestijd
De 10 beste iOS 10-tips voor je iPhone, iPad en iPod touch

iOS 10 is inmiddels een paar weken beschikbaar, en sindsdien zijn er al heel wat iOS 10 tips op iPhoned verschenen. Hoog tijd dus voor een handig overzicht met onze favoriete tips tot nu toe. Kende jij ze allemaal al?

Lees verder na de advertentie.

Onze favoriete iOS 10 tips tot nu toe

Zoals ieder jaar introduceert Apple met de nieuwe versie van iOS weer tal van grotere en kleine verbeteringen. Apple legt in marketing vooral de nadruk op het vernieuwde iMessage, Bedieningspaneel en Siri, maar er is veel meer nieuw. Wist je bijvoorbeeld dat je in Apple Maps nu je geparkeerde auto gemakkelijk terug kunt vinden? En dat de Klok-app een handige Bedtijd-functie heeft gekregen? In het onderstaande overzicht zetten we onze favoriete tips op een rij, inclusief een korte beschrijving en link naar het uitgebreide tip-artikel dat eerder op iPhoned verscheen.

iOS 10 tips

1. Vind je geparkeerde auto terug met Apple Maps

Als je altijd vergeet waar je auto ook alweer staat, komt deze nieuwe functie van de Kaarten-app als geroepen. iOS 10 maakt het heel makkelijk om snel je geparkeerde auto terug te vinden, dankzij de nieuwe parkeerfunctie.

→ Lees hier het uitgebreide tip-artikel

2. Bedtijd helpt je aan een regelmatig slaapritme

De iOS 10 Klok-app is dankzij Bedtijd weer wat gezonder geworden. De app herinnert je er nu aan om op tijd naar bed te gaan, zodat je (in theorie) nooit meer te weinig slaap krijgt. In deze tip leggen we uit wat je ermee kunt.

→ Lees hier het uitgebreide tip-artikel

3. Zoom in met het iOS 10 vergrootglas

Slechtzienden hebben vanaf iOS 10 altijd een vergrootglas op zak. Door deze functie aan de homeknop te koppelen, kun je dit aanpasbare zoom-effect snel oproepen door er drie keer achter elkaar op te tikken.

→ Lees hier het uitgebreide tip-artikel

iOS 10 tips

4. Zo herkent de Foto’s app nieuwe gezichten

De Foto’s app kreeg een flinke upgrade van Apple, en doet nu ook zijn best om gezichten te herkennen. Hierdoor wordt het makkelijker dan ooit om snel alle foto’s van iemand bij elkaar te zoeken. Je zult de app in het begin alleen wel even moeten helpen om de kwaliteit van de herkenning te verbeteren.

→ Lees hier het uitgebreide tip-artikel

5. Zo ontvang je een App Store-bericht

De iOS 10 App Store heeft ook een fijne nieuwe functie voor mensen die uitkijken naar een specifieke app. Door een melding in te stellen kun je een app die nu nog niet beschikbaar is op je verlanglijst zetten. Zo ontvang je een melding zodra je hem kunt downloaden.

→ Lees hier het uitgebreide tip-artikel

6. Deel je Activiteit-ringen met je vrienden

De Activiteit-app die gekoppeld is met je Apple Watch is er met iOS 10 een stuk socialer op geworden. Hier kun je nu je vrienden aan toevoegen, zodat je door de dag aangemoedigd kunt worden om een extra rondje te lopen.

→ Lees hier het uitgebreide tip-artikel

iOS 10 tips

7. Gebruik emoji om Spotlight te doorzoeken

De Spotlight-zoekfunctie ondersteunt in Nederland nu ook de mogelijkheid om deze met emoji te benutten. Vul bijvoorbeeld een brood in om alle bakkers in de buurt te vinden, of een paddenstoel om meer te weten te komen over de bedenker van Mario.

→ Lees hier het uitgebreide tip-artikel

8. Onze favoriete widgets voor iOS 10

Het widgetscherm is compleet vernieuwd in iOS 10, en daar doen al tal van apps hun voordeel mee. Fris je widgetscherm op met deze lijst met apps, en maak je iPhone er direct een stuk functioneler mee.

→ Lees hier het uitgebreide tip-artikel

9. Zo maak je je eigen iMessage-stickers

iMessage is in iOS 10 leuker dan ooit door de ondersteuning van stickers. De nieuwe iMessage App Store staat er vol mee, maar je kunt ze ook helemaal zelf maken. Daar heb je verder geen programmeer-ervaring voor nodig, wat iedereen de kans geeft om zijn of haar eigen stickerpakket te ontwerpen en gebruiken.

→ Lees hier het uitgebreide tip-artikel

iOS 10 tips

10. De beste Siri-apps op een rijtje

Siri is open voor ontwikkelaars, en langzaam maar zeker komen de apps die de spraakassistent ondersteunen op gang. Tenzij je de updateteksten van apps gaat doorlezen is het echter erg onduidelijk welke apps Siri wel en niet ondersteunen. Daarom maakten we onlangs een overzicht van alle apps die je met Siri kunt aanspreken.

→ Lees hier het uitgebreide tip-artikel

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen