Apps van derden vervangen verwijderde standaard-apps in iOS 10

Wouter Nijsen
9 juli 2016, 16:02
2 min leestijd
Apps van derden vervangen verwijderde standaard-apps in iOS 10

iOS 10 geeft gebruikers de optie om standaard-apps te verwijderen. Nu blijkt dat de functionaliteit van sommige apps overgenomen kunnen worden door applicaties uit de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Standaard-apps vervangen in iOS 10

Een belangrijke vernieuwing van iOS 10 is dat je standaard-apps van Apple kunt verwijderen. Dat betekent dat het mapje met apps die je waarschijnlijk nooit gebruikt, zoals Kompas, Tips en Aandelen, gewoon van je iPhone kunt halen zodat je homescreen wat ‘schoner’ en overzichtelijker wordt.

Het is echter ook mogelijk om standaard-apps te vervangen door apps van derden, die je dus downloadt uit de App Store. The Loop schrijft dat de functies van sommige standaard-apps overgenomen kunnen worden.

Standaard-apps wissen

Als voorbeeld geeft de website de Agenda-app. Heb je bijvoorbeeld het populaire Fantastical geïnstalleerd, dan neemt hij de taken van de standaard Agenda-app op zich. De Mail- en Calculator-app kunnen echter niet worden vervangen, ook als je alternatieven op je iPhone of iPad geïnstalleerd hebt. Het is daarom nog onduidelijk bij welke apps dit allemaal wél mogelijk wordt.

Meer over iOS 10

Daarnaast is het zo dat wanneer je een standaard-app in iOS 10 verwijdert, ze niet echt van je iDevice worden gehaald. Ze verdwijnen daarentegen alleen van je homescreen, al wordt gebruikersdata wel weggegooid. Voor het vrijmaken van ruimte hoef je de standaard-apps in ieder geval niet te verwijderen; Apple meldt dat ze samen nog geen 150MB in beslag nemen.

Apple maakte deze week de publieke bèta van iOS 10 beschikbaar, waardoor het nu voor iedereen mogelijk is om het nieuwe besturingssysteem te testen. Wanneer je je aanmeldt bij het bètaprogramma van het bedrijf, dien je een profiel te downloaden om het benodigde installatiebestand te ontvangen. Wil je weten welke nieuwe functies er allemaal zijn, check dan ons iOS 10-dossier of de uitgebreide iOS 10 preview.

→ In 7 stappen de iOS 10 bèta installeren, volg ons stappenplan.

Lees ook het laatste nieuws over iOS 10

Bronnen: The Loop, Apple
Categorie: iOS
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen