De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Dit zijn de toestellen die de iOS 10-update ontvangen

Wouter Nijsen
13 juni 2016, 20:49
2 min leestijd
Dit zijn de toestellen die de iOS 10-update ontvangen

De iOS 10 release vindt deze herfst plaats, zo heeft Apple zojuist onthuld tijdens zijn keynote. Dit zijn de toestellen die de update straks ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 release: deze toestellen krijgen de update

Hieronder vind je een lijstje met alle toestellen die later dit jaar worden bijgewerkt naar iOS 10.

Helaas komt er geen update voor de iPhone 4S. Dit apparaat is niet krachtig genoeg en moet het doen met iOS 9.3, dat eerder dit jaar verscheen.

ios 10 release

Dit brengt iOS 10

De grootste vernieuwing in iOS 10 heeft te maken met Siri. De spraakassistent wordt slimmer dan ooit en bovendien opengesteld voor ontwikkelaars, waardoor anderen met de assistent aan de slag kunnen. Siri gaat je beter helpen om antwoord te geven op vragen die worden gesteld.

Als iemand bijvoorbeeld vraagt waar je bent, kan Siri alvast voorstellen om je locatie door te geven. Onthoud wel dat Siri deze informatie in de demo kan herkennen in het Engels, en dat het dus nog maar de vraag is of dit ook in Nederland het geval is.

Ook de Foto’s-app wordt flink verbeterd. De applicatie kan omgevingen en objecten beter herkennen. Ook kan de app zelfstandig een combinatie van video’s en foto’s maken, waarbij er een bijpassend muziekje wordt gekozen. Zo wordt het bijvoorbeeld gemakkelijk om je vakantiefoto’s op een leuke manier te laten zien, zonder dat je zelf een diavoorstelling maakt.

Ook de Kaarten-app heeft een update gekregen. De app heeft een compleet nieuw design en gaat meedenken als je wil navigeren. Is het bijvoorbeeld druk op de weg, dan geeft de applicatie suggesties voor nieuwe routes. Ook wordt de Kaarten-app open source voor ontwikkelaars.

iOS 10 Apple Music

Apple Music krijgt een verwachte opfrisbeurt, waarbij het nieuwe design centraal staat. De app maakt meer gebruik van de kleuren zwart en wit en ook worden songteksten toegevoegd. De Nieuws-app komt helaas nog steeds niet naar Nederland, maar wordt ook van een nieuw design voorzien.

HomeKit, het besturingssysteem voor slimme huishoudelijke apparaten, heeft een eigen app in iOS 10. Met de app kun je alle verbonden apparaten vanaf één centrale plek bedienen, en is tevens te vinden in het Control Center. In het uitgebreide iOS 10 artikel hebben we alle vernieuwingen op een rijtje gezet.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen