Apple maakt zich sterk voor orgaandonatie in iOS 10

Erwin Vogelaar
5 juli 2016, 16:47
2 min leestijd
Apple maakt zich sterk voor orgaandonatie in iOS 10

We hebben het al over veel grote veranderingen in iOS 10 gehad, maar nu weten we ook over een opvallende kleine toevoeging: Apple gaat de registratie voor het worden van een orgaandonor wel erg makkelijk maken.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 orgaandonatie

Zodra iOS 10 gelanceerd wordt, zal het voor gebruikers makkelijker zijn om zich te registreren als orgaandonor. De Gezondheid-app heeft in iOS 10 een functie waarbij je jezelf binnen enkele tikken kunt aanmelden als oog-, orgaan- en/of weefseldonor, zodat je na je overlijden mensenlevens kunt redden.

ios 10 orgaandonatie

Het zal aanvankelijk alleen voor gebruikers in de Verenigde Staten mogelijk zijn om zich te registeren bij de Nationale Donat Life Registry, maar het is een mooie stap voor Apple om gezondheid een belangrijker onderdeel van iOS te maken en wie weet gaat Apple op een later moment ook wel samenwerken met andere landen om de functie daar beschikbaar te maken.

“Het is altijd Apples missie geweest om producten te maken die het leven van mensen transformeren”, stelt Apples Jeff Williams. “Met de vernieuwde Gezondheid-app, leveren we educatie en bewustzijn over orgaandonatie en maken we het makkelijker dan ooit om te registreren. Het is een simpel proces dat maar enkele seconden duurt en tot acht levens kan redden.”

Apple en gezondheid

De Gezondheid-app is sinds iOS 8 een vast onderdeel van het Apple-besturingssysteem. De app kan gegevens van verschillende apps samenvoegen om een compleet beeld te geven van je gezondheid. Toen Apple afgelopen maart een keynote hield, liet het bedrijf weten nog extra de focus te gaan leggen op gezondheid.

Apple heeft in 2015 al ResearchKit gelanceerd, waarmee het bedrijf technologie gebruikt om onderzoek naar gezondheid te vergemakkelijken. In maart kondigde Apple CareKit aan, een framework voor ontwikkelaars om nieuwe apps te maken voor mensen om actiever met hun gezondheid om te gaan. Daar zien we hopelijk snel de eerste apps van terug in de App Store.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Bron: Apple
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen