Meer iOS 10-onderdelen onversleuteld in tweede bètaversie

Erwin Vogelaar
7 juli 2016, 12:19
2 min leestijd
Meer iOS 10-onderdelen onversleuteld in tweede bètaversie

Bij de eerste bètaversie van iOS 10 liet Apple opvallend genoeg de iOS-kernel onversleuteld. In de tweede testversie volgen meer onderdelen, om zo de prestaties en veiligheid van iOS te verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 onversleuteld

Toen de eerste bètaversie van iOS 10 uitgeplozen werd, kwam men er al snel achter dat de iOS-kernel compleet opengesteld was. Tot deze versie van iOS was dat onderdeel versleuteld, zodat ontwikkelaars niet exact konden zien hoe het besturingssysteem werkte. Vanaf iOS 10 kan dat dus wel. Inmiddels zijn er mensen in de tweede bèta van iOS 10 gedoken en daar blijkt dat de 32-bit bootloader van iOS en de RAM-disks nu ook onversleuteld zijn.

ios 10 onversleuteld

Er zijn verschillende redenen waarom Apple het besturingssysteem meer open wil maken. Apple stelt zelf dat iOS op deze manier beter presteert, zonder dat er ingeleverd wordt op de veiligheid. De onderdelen van iOS die nu onversleuteld aangeboden worden, bevatten geen persoonlijke informatie, waardoor je privacy gewaarborgd blijft.

Daarnaast is het openstellen van iOS een manier om extra veiligheid te garanderen, omdat er meer ogen gericht zijn op het binnenwerk van het besturingssysteem en er zo meer kans is dat er kwetsbaarheden ontdekt worden, die Apple dan snel kan repareren.

iOS 10 bèta 2

De tweede bètaversie van iOS 10 is nu enkele dagen beschikbaar voor ontwikkelaars. In deze versie van het besturingssysteem is onder andere de iMessage App Store toegevoegd. Met de iMessage App Store zijn extensies en stickers te koop om je iMessage-berichten op te fleuren. Ook is er nu een optie om afbeeldingen in iMessage in lagere kwaliteit te versturen.

Tevens is er in deze versie een optie voor snelle registratie tot orgaandonatie toegevoegd. Er zijn ook toevoegingen voor de Muziek-app, Feedback-app en er is een nieuwe manier om je toestel te ontgrendelen. Over alle toevoegingen lees je in ons overzicht met de 7 belangrijkste verbeteringen in iOS 10 bèta 2.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Bron: AppleInsider
Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen