Publieke bèta iOS 10 heeft installatieprobleem op iPhone SE – update

Thomas Haenen
11 juli 2016, 12:05
2 min leestijd
Publieke bèta iOS 10 heeft installatieprobleem op iPhone SE – update

Veel iPhone SE-bezitters geven aan dat ze niet de nieuwste iOS 10-preview kunnen installeren. Relatief grote aantallen iPhone SE-eigenaren geven aan de update niet te kunnen installeren.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 preview foutmelding

iPhone SE-gebruikers kunnen de iOS 10-preview wel proberen te downloaden, maar vlak voordat de download wordt afgerond verschijnt een foutmelding in beeld. Het toestel geeft vervolgens aan dat de ‘Software-update mislukt’ is, en dat er een fout was bij het downloaden van de iOS-bèta.

Update: Het probleem lijkt verholpen te worden door de update met een Amerikaanse VPN te downloaden. Zodra je de software binnenhaalt met een iPhone VPN-app, verloopt de installatie vlot en zonder problemen.

iOS 10 preview error op iPhone SE

iOS 10 problemen

Op Reddit en Twitter geven verschillende iPhone SE-bezitters aan dat het ze niet lukt de update te installeren. Ook op Apple’s website voor ontwikkelaars geven gebruikers aan dat het ze niet lukt de update te installeren. In Nederland zeggen verschillende gebruikers van het Tweakers-forum de foutmelding al te hebben gezien.

Het is onbekend hoeveel iPhone SE-bezitters precies getroffen zijn door de foutmelding. Wel lijkt het specifiek bij bezitters van de iPhone SE te op te duiken. Voor zover bekend zijn er met andere modellen geen wijdverspreide problemen gemeld. Lees ook onze gids over het installeren van iOS 10 op je iPhone of iPad.

Zowel de iOS 10 Developer Preview 2 als de publieke bèta lijken voor problemen te zorgen. De eerste Developer Preview kon op vrijwel alle getroffen toestellen wel probleemloos geïnstalleerd worden. iPhoned heeft Apple gevraagd om een reactie op het probleem, maar heeft vooralsnog geen antwoord ontvangen.

Meer over iOS 10

iOS 10 brengt een groot aantal verbeteringen met zich mee. Zo wordt iMessage voorzien van grotere emoji en een eigen App Store, waarmee gebruikers gemakkelijk stickers en extensies toe kunnen toevoegen.

Daarnaast wordt Siri opengesteld voor ontwikkelaars. Zij kunnen de slimme assistent nu integreren in hun apps. Zo kun je nu binnen apps zoeken en opdrachten laten uitvoeren met je stem. In onze uitgebreide iOS 10 preview lees je meer over alle nieuwe feature. Onderstaande video zet alles op een rij voor je.

iOS 10 review: dit is er nieuw!

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Op zoek naar een iPhone SE?

De beste aanbiedingen voor een iPhone SE met abonnement en iPhone SE los vind je in het overzicht hieronder.

Apple iPhone SE

Apple iPhone SE prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw v.a.

€ 279,-

Los toestel

Los refurbished v.a.

€ 99,-

Refurbished
Categorie: iOS
Merk: Apple
Device: iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen