Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Deze 5 hints bevat iOS 10 over de iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Lars Paijmans
27 juni 2016, 20:28
4 min leestijd
Deze 5 hints bevat iOS 10 over de iPhone 7 en iPhone 7 Plus

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus draaien uit de doos op iOS 10. Apple heeft de twee nieuwe toestellen nog niet aangekondigd, maar iOS 10 wel. Deze aanwijzingen over de iPhone 7 bevat iOS 10.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 iPhone 7: 5 aanwijzingen op een rij

Apple onthulde iOS 10 tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC 2016 en bracht ook direct de bèta uit voor ontwikkelaars. Ook bij iPhoned zijn we al uitgebreid aan de slag gegaan met het besturingssysteem, zoals je kunt lezen in onze iOS 10 preview. Tijdens het testen kwamen we een aantal functies tegen die wel erg goed aansluiten bij geruchten over de nieuwe toestellen. Ook Macworld kwam soortgelijke functies tegen. De belangrijkste iOS 10 iPhone 7-aanwijzingen hebben we hieronder op een rijtje gezet.

iOS 10 iPhone 7

1. Raise to Wake, Press to Unlock: het verdwijnen van de homeknop

Dat Apple vroeg of laat de homeknop zal integreren in het scherm van de iPhone lijkt een ding dat zeker is, maar de kans is klein dat de iPhone 7 het al zonder cirkelvormige knop moet doen. Het is aannemelijker dat de fysieke knop wordt vervangen met drukgevoelige sensor, zodat je geen echte knop meer indrukt maar simpelweg het glasplaatje aanraakt.

Het viel dan ook op dat Apple met iOS 10 het klassieke ‘Slide to Unlock’ van het toegangsscherm vervangen heeft met ‘Press to Unlock’. Je maakt dus geen veegbeweging meer over het scherm, maar drukt de homeknop in om het toestel te ontgrendelen. Slim, want zo maakt je vinger meteen contact met de Touch ID-sensor. Als Apple met de iPhone 7 de knop vervangt met een sensor, voelt het een stuk natuurlijker (en sneller) dan het indrukken van een fysieke knop. Tel hier de nieuwe Raise To Wake-functie bij op, die je iPhone-scherm activeert zodra je het toestel oppakt, en je hebt twee sterke aanwijzingen dat de iOS 10 iPhone 7 een andere Homeknop krijgt dan we gewend zijn.

iOS 10 iPhone 7

2. Een dubbele, verbeterde cameralens

Naar verluidt krijgt de iPhone 7 Plus een dubbele cameralens, wat de kwaliteit van je kiekjes flink moet verbeteren. Zeker in donkere omgevingen ga je hier wat van merken, en door de dubbele lens kun je foto’s na het afdrukken nog scherpstellen. Ook de iPhone 7 zou een sterk verbeterde camera krijgen, die geen dubbele maar wel een grotere lens krijgt dan voorheen.

iOS 10 voegt eindelijk ondersteuning voor RAW-bestanden toe, een bestandsformaat dat vooral door professionele fotografen veel wordt gebruikt om hun foto’s in een hoge kwaliteit te bewaren. Deze RAW-bestanden kun je vanaf iOS 10 direct op je iPhone bewerken, zodat je telefoon straks nog vaker een professionele fotocamera kan gaan vervangen.

3. Dark Mode-geruchten: een OLED-scherm is onderweg?

Ondanks de geruchtenstroom heeft Apple nog geen Dark Mode aangekondigd, maar verschillende verborgen lijnen code van iOS 10 tonen aan dat de beginselen voor deze donkere modus al aanwezig zijn. Geen gek idee, want Apple zou in 2017 over willen stappen op een OLED-scherm.

Lees ook: Waarom een Dark Mode een investering in de toekomst is

Deze schermtechniek is vooral energiezuinig als er veel zwarte pixels op getoond worden, waardoor zo’n modus in een keer een stuk logischer wordt. Een dergelijke modus alvast aan iOS 10 toevoegen vertelt ons misschien niet direct iets over de iPhone 7, maar wel over dienst opvolger, de iPhone 8.

Apple Pencil iphone 7

4. Ondersteuning voor de Apple Pencil?

De Berichten-app gaat met iOS 10 flink op de schop, en daar hoort ook een nieuwe functie bij waarmee je tekeningen kunt maken, die vervolgens lijntje voor lijntje op het scherm van de ontvanger verschijnen. Ook de Notities-app heeft op de iPhone een teken-modus, en veel populaire teken-apps zijn naast de iPad ook voor de iPhone verschenen.

Daarom zou het logisch zijn als Apple in ieder geval aan de iPhone 7 Plus ondersteuning voor de Apple Pencil toevoegt. Op het grotere scherm kun je zo snel aantekeningen opschrijven met het witte pennetje, of tekeningen maken. Hierdoor wordt het voor eigenaren van een iPad Pro waarschijnlijk ook interessanter om een Pencil aan te schaffen, aangezien ze hem dan ook op hun nieuwe telefoon kunnen gebruiken.

5. Een nieuw Bedieningspaneel: geen koptelefoonaansluiting

Een van de meest hardnekkige geruchten rondom de iPhone 7 is het verhaal dat Apple de traditionele koptelefoonaansluiting zou schrappen. Als dit klopt, wil Apple het natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken om een koptelefoon draadloos aan te sluiten op je iPhone.

Het nieuwe Bedieningspaneel bevat mogelijk een hint die hier op wijst. Door naar links te vegen, krijgt het Bedieningspaneel een tweede scherm, dat volledig op muziek gericht is. Onderin dit scherm zie je een klein menu staan waar je de audiobron kunt wisselen. Met een druk op de knop kun je hier schakelen tussen de speaker of (draadloze) koptelefoon. Voor nu minder handig, maar zodra je niet meer snel naar de iPhone-speaker over kunt schakelen door de koptelefoonkabel eruit te trekken, kan dit een veelgebruikte functie gaan worden.

Lees het laatste iPhone 7-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu