‘iOS 10 wordt razendsnel geïnstalleerd, al op twee derde van alle toestellen’

Erwin Vogelaar
10 oktober 2016, 20:22
2 min leestijd
‘iOS 10 wordt razendsnel geïnstalleerd, al op twee derde van alle toestellen’

Het aantal iOS 10 installaties stijgt sneller dan bij voorgaande versies. De nieuwste versie van het besturingssysteem staat namelijk al op twee derde van alle actieve toestellen geïnstalleerd.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 installaties

Het lijkt er op dat iOS 10, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem, nu al op meer dan twee derde van alle actieve toestellen geïnstalleerd staat. Dit blijk uit cijfers van van mobiel marketingbedrijf Fiksu en tevens analistplatform Mixpanel. Fiksu stelt dat iOS 10 al op 66,7 procent van alle actieve toestellen geïnstalleerd staat, terwijl Mixpanel nog 65,38 procent aanhoudt. Deze cijfers zijn opvallend, want aanvankelijk ging het aantal iOS 10 installaties bijzonder traag. Langzamer zelfs dan iOS 6 tot en met iOS 9. Pas eind september ging het aantal installaties snel omhoog.

iOS 10 installaties

De reden voor deze snelle groei is nog onduidelijk. De kans is groot dat het komt door de vertraagde updatemelding van Apple. Voorheen kregen gebruikers al snel na het uitbrengen van een update een bericht dat de download klaar stond, maar deze keer arriveerde de melding wat later. Ook kan meespelen dat iOS-gebruikers wat langer hebben gewacht met updaten, omdat afgelopen update iOS 9.3 zoveel problemen gaf.

De groei van iOS 10 is extra opvallend vergeleken met iOS 9. Het kostte iOS 9 tweeënhalve maand om op 70 procent van alle actieve toestellen te staan en nu draaien al meer toestellen op iOS 10 dan iOS 9. Op dit gebied loopt Apple duidelijk voorop vergeleken met Android, waar nieuwe versies van het besturingssysteem bijzonder traag verspreid worden.

iOS 10.1

Later dit jaar komt iOS 10.1 nog uit. In deze update wordt voornamelijk een stapel bugs opgelost en worden er wat andere elementen in het besturingssysteem gladgestreken. Daarnaast krijgen iPhone 7 Plus-bezitters met de Portretmodus een extra functie voor de dubbele camera van het toestel. Met deze modus is het mogelijk om diepte op foto’s te creëren door de achtergrond wazig te maken.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Via: TechCruch
Bron: 9to5mac
Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen