iOS 10-concept laat zien hoe iMessage beter kan

Lars Paijmans
21 mei 2016, 15:54
2 min leestijd
iOS 10-concept laat zien hoe iMessage beter kan

iMessage is de berichtendienst die op iedere iPhone en iPad te vinden is, maar door de jaren heen is het links en rechts ingehaald. Dit iOS 10 iMessage-concept laat zien hoe het beter kan.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 iMessage concept in beeld

Het iMessage-concept is ontwikkeld door Andre Plaut, die in een uitgebreid blog ingaat op de functies die hij voor Apples berichten-app bedacht heeft.

iOS 10 iMessage concept

Zo voorziet hij dat iMessage een stuk handiger wordt als de app nauw gaat samenwerken met allerlei andere populaire apps. Met een druk op de plus-knop verschijnt er een rij met kleine cirkeltjes, die corresponderen met de Muziek-app, camera, agenda en meer.

Rijke previews en Apple Pay

Dit maakt het een stuk gemakkelijker om bijvoorbeeld een agenda-afspraak te versturen. In plaats van dat je de Agenda-app opent, daar de afspraak zoekt en deelt via iMessage, draait Plaut het om: iMessage is de centrale plek waarin je met andere diensten op je iPhone communiceert.

Rijke, interactieve previews zorgen ervoor dat de ontvanger direct weet wat je gestuurd hebt, en door Apple Pay te integreren kun je snel wat geld overmaken. Touch ID zorgt ervoor dat je betalingen in iMessage veilig afgerond kunnen worden.

iOS 10 iMessage concept

Een ander plan dat Plaut heeft gaat iets verder dan Apple waarschijnlijk zou willen. Hij stelt voor dat iMessage een open platform voor ontwikkelaars wordt, zodat de dienst kan gaan concurreren met diensten als WhatsApp, Facebook Messenger en Slack. Met iMessage-chatbots kun je vervolgens snel info over een sportwedstrijd of een restaurant opvragen.

Lees ook: iPhone-bots worden belangrijker dan apps

Hoewel het hier natuurlijk slechts om een concept gaat, zijn sommige ideeën van Andre Plaut niet zo ver gezocht. iMessage zou er een stuk handiger op worden als er beter wordt samengewerkt met andere apps op je iPhone.

iOS 10 iMessage concept

Apple is aan zet

Als Apple Pay eindelijk naar Nederland komt, kun je na een avondje uit met een druk op de knop geld overmaken naar degene die de rekening betaald heeft. Laten we hopen dat Apple ons tijdens WWDC 2016 op een soortgelijke manier positief kan verrassen.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen