Apple toont nieuwe emoji voor gendergelijkheid in vierde bèta iOS 10

Erwin Vogelaar
1 augustus 2016, 20:35
2 min leestijd
Apple toont nieuwe emoji voor gendergelijkheid in vierde bèta iOS 10

Apple heeft de vierde bèta van iOS 10 uitgestuurd naar ontwikkelaars. In deze versie van het besturingssysteem zijn de nieuwe emoji ter promotie van gendergelijkheid te vinden.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 gendergelijkheid

Het is deze week alweer tijd voor de vierde bèta van iOS 10. De bèta is nu eerst uitgestuurd naar ontwikkelaars en later kan iedereen er mee aan de slag. Wat we nu al kunnen laten zien, is enkele van de nieuwe emoji die in deze versie van iOS 10 zitten. In totaal worden er meer dan honderd nieuwe emoji in iOS 10 toegevoegd, waarmee voornamelijk genderdiversiteit gepromoot wordt. Zo worden er meer professionele rollen ingevuld door vrouwen.

iOS 10 gendergelijkheid

Voorheen werden de meeste professionele rollen, zoals politieagent of atleet, ingevuld door mannen, terwijl de vrouwelijke emoji beperkt werden tot rollen als prinses en bruid. Nu krijg je bij deze rollen de keuze of je een mannelijke of vrouwelijke versie wil plaatsen. Daarnaast zijn er nieuwe mannelijke emoji, zoals voor het naar de kapper gaan of de emoji die aanduidt dat je het niet weet. Tevens toont Apple op zijn website een regenboogvlag-emoji en een waterpistool-emoji.

Google heeft ervoor gezorgd dat gendergelijkheid op de agenda is gekomen bij Unicode, de organisatie die zorgt voor de emoji die als standaard op alle apparaten horen. In deze blogpost van het bedrijf kun je zien hoe dat bedrijf invulling geeft aan deze emoji. Facebook Messenger is Apple al voorgegaan op iOS-apparaten, met emoji die meer diversiteit tonen in de keuze voor huidskleur en gender.

iOS 10-bèta downloaden

Je kunt nu al aan de slag met de derde versie van de publieke bèta van iOS 10, door je in te schrijven bij het bètaprogramma van Apple. Doe je dit, dan krijg je de vierde versie met de nieuwe emoji automatisch aangeboden. De publieke vierde bèta verschijnt waarschijnlijk later deze week.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Bronnen: MacRumors, Apple
Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen