iOS 10 nu op 80 procent van alle actieve iOS-apparaten geïnstalleerd

Rutger Otto
23 februari 2017, 12:21
2 min leestijd
iOS 10 nu op 80 procent van alle actieve iOS-apparaten geïnstalleerd

Apples mobiele besturingssysteem iOS 10 is nu iets meer dan vijf maanden beschikbaar. Op ongeveer acht van de tien toestellen staat inmiddels iOS 10 geïnstalleerd.

iOS 10 geïnstalleerd op 80 procent van de apparaten

Dat valt af te lezen van de ontwikkelaarspagina van Apple, die op 20 februari is bijgewerkt met de nieuwste informatie. iOS 10 staat om precies te zijn op 79 procent van alle iOS-apparaten die nog actief in gebruik zijn. Dat wordt aan de hand van activiteit in de App Store gemeten. Verder draait 16 procent van die apparaten op iOS 9 en nog vijf procent op een ouder besturingssysteem.

De adoptie van iOS 10 gaat net iets sneller dan bij iOS 9 het geval was. Dat besturingssysteem was op 77 procent van de actieve toestellen geïnstalleerd in februari van 2016.

iOS 10 geïnstalleerd

iOS 10.3

Op dit moment is de meest recente versie iOS 10.2. Ondertussen wordt iOS 10.3 ook al getest door ontwikkelaars en deelnemers van de publieke bèta. Als die versie uitkomt, zal het aantal mensen dat overstapt waarschijnlijk nog groter worden. Met iOS 10.3 wordt onder meer de functie toegevoegd om AirPods te vinden. Daarnaast maakt Apple de overstap naar het zogeheten Apple File System. Dit bestandssysteem noemden we in dit artikel één van de belangrijkste nieuwe toevoegingen aan iOS 10.

iOS-updates vaak snel omarmd

De adoptie van nieuwe iOS-systemen gaat altijd vrij rap. De laatste versie van Android is, volgens metingen op 6 februari, nog steeds maar op 1,2 procent van alle actieve Android-toestellen geïnstalleerd. Android Nougat werd zes maanden geleden geïnstalleerd. Android Lollipop uit november 2014 staat op 32,9 procent van alle actieve toestellen.

Apple heeft het voordeel dat het bedrijf zelf hardware en software ontwikkelt. Gebruikers krijgen een melding als er een nieuwe versie van het besturingssysteem is. Daarnaast kan de installatie ‘s nachts plaatsvinden, zodat mensen er weinig hinder aan hebben overdag. Oudere toestellen van Apple blijven ook vrij lang beschikbaar voor nieuwere systemen.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Bron: Apple
Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's