‘iOS 10 en OS X 10.12 krijgen sterk verbeterde Foto’s-app’
Redactie

Apple zou werken aan een verbeterde versie van de Foto’s-app voor iOS 10 en OS X 10.12. Dat meldt de vaak goed ingelichte Japanse site Mac Otakara.

Oude features in een nieuwe jas

Het vernieuwde Foto’s moet enkele features terugbrengen van iPhoto 9.6.1 voor OS X en iPhoto 2.0.1 voor iOS. Eerstgenoemde verving iPhoto, maar in het proces werden flink wat mogelijkheden geschrapt. Een update moet onder meer de mogelijkheid om ‘brushes’ met je vinger aan te brengen en het bewerken van exif-bestanden terugbrengen. Een exif-bestand is een jpeg-variant waar niet alleen het beeld, maar ook data als het cameratype, de datum, diafragma, sluitertijd en zoomfactor wordt bewaard. Die is nu niet te bewerken.

Er is verder nog niet veel informatie bekend over OS X 10.12 en iOS 10, maar recentelijk ging het gerucht dat Siri in de nieuwe OS X versie wordt verwerkt. Siri is tot nu toe alleen beschikbaar op iOS, maar veel Mac-gebruikers hebben de wens om de digitale assistent ook te gebruiken. In OS X kan Siri mogelijk ingezet worden om de systeeminstellingen te wijzigen, snel apps te openen of vragen te beantwoorden.

Releasedatum iOS 10 en OS X 10.12

De releases van OS X 10.12 en iOS 10 worden verwacht in de herfst van dit jaar, maar we verwachten een previewversie te zien tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC in juli.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.