‘Nieuwe emoji in iOS 10: bacon, zwangere vrouw en clown’

Redactie
22 januari 2016, 15:37
1 min leestijd
‘Nieuwe emoji in iOS 10: bacon, zwangere vrouw en clown’

Met iOS 9.1 kregen iPhone-bezitters de beschikking over maar liefst 150 nieuwe emoticons. Toch is nog niet alles gecoverd, maar daar komt mogelijk verandering in met 74 nieuwe emoji voor iOS 10.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de iOS 10 emoji

Unicode 9, een internationale geaccepteerde standaardisering van de codering van binaire codes naar grafische tekens en symbolen, heeft 74 nieuwe emoji opgenomen. De lijst bevat onder meer een garnaal, een misselijke emoji en een clown. In totaal staan er momenteel al 1281 emoji in de volledige lijst van Unicode. Een greep uit het aanbod:

ios 10 emoji

De nieuwe emojiset is officieel aangenomen door het Unicode Consortium en wordt in juni officieel gepubliceerd. Eerder berichtten we al dat er 67 nieuwe emoticon in Unicode 9 zullen worden opgenomen. Naar nu blijkt heeft de organisatie er nog eens zeven extra geselecteerd. Apple neemt meestal de internationaal goedgekeurde emoji op in zijn volgende iOS-versie. De kans is groot dat we onder meer de emoji met de rare neus terug zullen zien in iOS 10.

iOS 10 verschijnt naar verwachting in september 2016. Er is verder nog weinig bekend over de nieuwe versie van Apples besturingssysteem voor iPhones, iPads en iPods. Wij verwachten onder meer dat Siri een grotere rol krijgt en dat er een nieuwe HomeKit-hub wordt gecreëerd. Lees meer over onze verwachtingen in ons iOS 10 dossier.

Bron: BGR
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen